En Düşük Emekli Maaşı Zammı! Bu Aralıkta Yer Alabilir

En Düşük Emekli Maaşı Zammı! Bu Aralıkta Yer Alabilir
Emekli maaşlarına hangi oranda zam yapılacağı ve en düşük emekli maaşınının kaç TL olacağı nisan ayının ortalarında da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağını açıklamasının ardından asgari ücrete zam yapılmayacağı netlik kazanırken, emekli ve memurlar da maaş artışlarını merak ediyorlar. Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılacak. Bu çerçevede, emekliler ve memurlar da gerçekleşecek artış neticesinde maaşların hangi seviyeye yükseleceğini merak ediyorlar.

En Düşük Emekli Maaşı Zammı 2024

Emekli ve memur maaşlarına temmuz ayının ilk günlerinde altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılacak. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını temmuz ayında duyurmasının ardından altı aylık enflasyon verisi netlik kazanacak. Altı aylık enflasyon verisi için bekleyiş sürerken, yılın ilk üç ayındaki enflasyon verileri ile hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Ocak, şubat ve mart ayı enflasyon verileri dikkate alınarak gerçekleşen hesaplamalara göre üç aylık enflasyon farkı yüzde 15,05 olarak belirlenirken, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından bu oranın artacağı tahmin ediliyor.

2023/10/22/turk-lirasi.jpg

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşlarına hangi oranda zam yapılacağına dair araştırmalar hız kesmeden devam ederken, en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Ocak ayında en düşük emekli maaşı 7500 TL'den 10.000 TL seviyesine yükselmişti. Altı aylık enflasyon verisinin belli olmasının ardından en düşük emekli maaşı için de tablo netlik kazanacak ancak yılın ilk üç ayında enflasyon oranı yüzde 15,05 olarak belirlenirken, önümüzdeki üç aylık enflasyon oranlarının ardından altı aylık enflasyonun yüzde 20 ile 25 arasında yer alması durumunda en düşük emekli maaşı da 12.000 TL ile 12.500 TL aralığında bulunabilir. En düşük emekli maaşının netlik kazanmasının ardından da resmi makamlar kamuoyunu bilgilendirecekler.

Haber Editörü