En Düşük Emekli Maaşı Zammı! Yıl Ortasında Kaç TL Olacak?

En Düşük Emekli Maaşı Zammı! Yıl Ortasında Kaç TL Olacak?
Emekli ve memur maaş zamlarına dair hesaplamalar sürerken, en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı da merak ediliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu mart ayı enflasyon rakamlarını bu hafta itibariyle açıkladı. Mart ayı enflasyon rakamlarını açıklanmasının ardından yılın ilk üç ayında enflasyon verisine dikkate alınarak gerçekleşen hesaplamalara göre üç aylık enflasyon farkı yüzde 15,05 olurken, nisan, mayıs, haziran ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından duyurulmasının ardından bu oranın artması bekleniyor. Enflasyon verileri baz alınarak emekli ve memur maaşları için hesaplamalar gerçekleştirilirken, en düşük emekli maaşının hangi seviyeye yükseleceği de merak ediliyor.

En Düşük Emekli Maaşı Zammı

En düşük emekli maaşının hangi seviyeye çıkacağına dair net tablo temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından belli olacak. Bu çerçevede, yılın ilk üç ayındaki enflasyon verileri dikkate alınarak yapılan hesaplamalara göre üç aylık enflasyon farkı yüzde 15,05 olurken, nisan, mayıs, haziran ayı enflasyon rakamları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından altı aylık enflasyon oranı yüzde 20 olursa en düşük emekli maaşı 12.000 TL, yüzde 25 olursa en düşük emekli maaşı 12.500 TL, yüzde 30 olursa en düşük emekli maaşı 13.000 TL olabilir.

2023/10/16/hesap-makinesi-gorseli-2.jpg

Emekli Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

En düşük emekli maaşının hangi seviyeye çıkacağına dair araştırmalar gerçekleştirilirken, emekli maaş zamlarının hangi tarihte netlik kazanacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Ocak ayının ilk günlerinde aralık ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından milyonlarca SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklisinin maaşına yüzde 49,25 oranında zam yapılmıştı. Bu çerçevede, altı ayda bir emekli maaşlarına enflasyon verilerine göre zam yapıldığı için haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmasının ardından emekli ve memur maaşlarındaki artış oranı belli olacak.

Haber Editörü