En Düşük Maaş 36.000 TL Oldu! Nisan Ayında Maaş Zammı Müjdesi

En Düşük Maaş 36.000 TL Oldu! Nisan Ayında Maaş Zammı Müjdesi
Nisan ayının ilk günlerinde de ülke genelindeki çeşiti belediyelerde toplu sözleşmeleri imzalandıkça maaş zamlarına dair kamuoyu bilgilendiriliyor.

Nisan ayının ilk günlerinde de belediye personelinin maaş zamlarının ve sosyal haklarındaki iyileştirmelerin belirlenebilmesi için belediye yönetimleriyle sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi ve ek protokol görüşmeleri gerçekleştiriliyor. Söz konusu görüşmeler neticesinde anlaşmalar sağlandıkça kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanırken, belediye personelleri de maaş zamlarının ayrıntılarına dair araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, Çankaya Belediyesi de maaş zammı ile ilgili resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuru ile bilgilendirmede bulundu.

Nisan 2024 Maaş Zammı

Çankaya Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre toplu iş sözleşmesi ile birlikte belediye iştirakleri İMAR A.Ş., BELDE A.Ş. ve kamu işçisi olarak görev yapan 1.650 işçinin en düşük maaşı net 36.000 TL oldu. Maaş zammının belli olmasının ardından açıklamalarda bulunan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner:

”31 Mart 2024 seçimleri sadece bir yerel seçim değildi. Bu seçimler siyasi bir sonuç olduğu gibi sendikal yaşamın da bir sonucu olacak. Ayrıca bu seçim sonucunun, sendikal örgütlenmede de, sendikal özgürlüklerde de bir karşılığı olacaktır. Karşıladığımız bu yeni bahar aslında sadece belediyelerin yönetimi için değil, belediyelerdeki işçilerin daha özgür bir şekilde örgütlenebildiği, daha güzel günleri örgütleyebildiği, işçilerin tüm Türkiye'ye mesaj verebildiği bir dönem olacak. Bu kapının da aralandığını gördüğüm için çok mutluyum’’ dedi.

2023/10/26/hesap-makinesi.jpg

Toplu İş Sözleşmekleri 2024 Nisan

Çankaya Belediyesi maaş zamlarına dair resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuru ile bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personeller de maaş zamları ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi nisan ayının ilk günlerinde de belediye personellerinin maaş zamlarının ve sosyal haklarındaki iyileştirmelerin belirlenebilmesi için belediye yönetimleriyle sendikalar arasında görüşmeler gerçekleştiriliyor. Önümüzdeki günlerde de toplu iş sözleşmeleri ve ek protokoller imzalandıkça kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanacak.

Haber Editörü