En Düşük Memur Maaşı Zammı 2024! İşte Son Beklentiler

En Düşük Memur Maaşı Zammı 2024! İşte Son Beklentiler
Temmuz ayında yapılacak zam neticesinde en düşük memur maaşının hangi seviyeye yükseleceği merak ediliyor.

Emekli ve memur maaşlarına temmuz ayının ilk günlerinde altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılacak. Söz konusu zam için heyecanlı bekleyiş devam ederken, yılın ilk üç ayındaki enflasyon farkının yüzde 15,05 olarak belirlenmesinin ardından, önümüzdeki aylardaki enflasyon verileri içinde tahminler sürüyor. Bu çerçevede, emekli ve memurların maaşlarının hangi oranda artacağı ve gerçekleşecek artış neticesinde en düşük memur maaşının kaç TL olacağı merak edilen konular arasında yer alıyor.

Memur Zammı 2024

Ocak ayında aralık ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulması ve altı aylık enflasyon verisinin netlik kazanmasının ardından memur ve emekli maaş zamları ile ilgili açıklamalar yapılmıştı. Milyonlarca emeklinin ve memurun maaşı ocak ayında yüzde 50'ye yakın oranda zamlanırken, temmuz ayında da altı aylık enflasyon farkına göre memur maaşlarında artışa gidilecek. Yılın ilk üç ayındaki enflasyon oranı yüzde 15,05 olarak belirlenirken, önümüzdeki aylarda açıklanacak veriler ile birlikte bu oranın artması ekleniyor. Bu durumda, memur maaşlarında yüzde 20 ile 25 aralığında artışa gidileceğine ilişkin tahminler bulunuyor.

2023/10/26/hesap-makinesi.jpg

En Düşük Memur Maaşı Ne Kadar Olacak?

Memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağının yanı sıra, temmuz ayında gerçekleşecek artış neticesinde en düşük memur maaşının kaç TL olacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Ocak ayında gerçekleşen artış neticesinde en düşük memur maaşı 33.000 TL seviyesine kadar yükselmişti. Temmuz ayına kadar 33.000 TL tutarındaki en düşük memur maaşı memurlara verilecek. Temmuz ayındaki artış için henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak memur maaşlarında yüzde 20 ile 25 aralığında artışa gidilmesi durumunda en düşük memur maaşı da 40.000 TL seviyesine ulaşabilir.

Haber Editörü