Engelli Aylıkları 2024 Yılı Zammı! Temmuzda Kaç TL Olacak?

Engelli Aylıkları 2024 Yılı Zammı! Temmuzda Kaç TL Olacak?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayında yapacağı zam neticesinde engelli aylıklarının hangi seviyeye yükseleceğine dair hesaplamalar gerçekleştiriliyor.

65 aylığına, evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine, engelli aylıklarına ocak ayında memur maaş katsayısına göre zam yapılmış ve zamlı destek ödemeleri nisan ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi belirli bir takvime göre yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına aktarılmıştı. Temmuz ayına kadar söz konusu destek ödemeleri belirlenen tutarlarda vatandaşlara verilecek. Temmuz ayında ise memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerine zam yapılacak. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek programlarından yararlanan vatandaşlar da sosyal yardımların hangi oranda artacağını ve gerçekleşecek artış neticesinde destek ödemelerinin kaç TL olacağını merak ediyorlar.

Engelli Aylığı 2024 Temmuz Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ocak ayında engelli aylıklarına memur maaş katsayısına göre zam yapmıştı. Gerçekleşen artış neticesinde yüzde 40 ile 69 arasında engelli oranına sahip vatandaşların aylıkları 1874 TL'den 2797 TL çıkarken, yüzde 70 üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylıkları ise 2811 TL'den 4196 TL'ye yükseldi. Temmuz ayında evde bakım maaşında, sosyal ve ekonomik destek ödemesinde, 65 yaş aylıklarında olduğu gibi engelli aylıklarında da artışa gidilecek. Bu çerçevede, memur maaş katsayısına göre temmuz ayının ilk günlerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli aylıklarındaki artışlara ilişkin bilgilendirmede bulunacak. Memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında artacağına dair tahminler bulunduğu için engelli aylıklarında da yüzde 20 dolaylarında artış hayata geçebilir.

2023/10/22/turk-lirasi.jpg

Mayıs 2024 Destek Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın engelli ayaklarına hangi oranda zam yapacağına dair üç aylık enflasyon farkı ve enflasyon beklentileri üzerinden hesaplamalar gerçekleştirilirken, mayıs ayındaki destek ödemeleri de nisan ayının son günlerine doğru merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında evde bakım maaşını, sosyal ve ekonomik destek ödemesini, aile destek paketi ödemelerini sağlayacak. 10-20 mayıs tarihleri arasında ödemelerin yapılması beklenirken, mayıs ayında ödemeler yapıldıkça geçtiğimiz aylarda olduğu gibi bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlanacak.

Haber Editörü