Evde Bakım Maaşı 9000 TL Olur Mu? Temmuz Zammı Tahminleri!

Evde Bakım Maaşı 9000 TL Olur Mu? Temmuz Zammı Tahminleri!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayında yapacağı zam neticesinde evde bakım maaşının hangi seviyeye yükseleceği merak ediliyor.

Evde bakım maaşı ödemeleri genellikle ayı ortasında ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılırken, nisan ayında Ramazan Bayramı dolayısıyla ödemeler erkene çekildi. Bu çerçevede, Ramazan bBayramı öncesinde evde bakım maaşı ödemelerinin sağlanmasının ardından önümüzdeki aylardaki ödemeler için bekleyiş sürerken, evde bakım maaşı ödemelerindeki artışlar da vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bu çerçevede, evde bakım maaşına hangi oranda zam yapılacağı ve gerçekleşecek artış neticesinde evde bakım maaşının kaç TL olacağı araştırılıyor.

Evde Bakım Maaşı Zammı 2024 Temmuz

Temmuz ayında milyonlarca emeklinin ve memurun yanı sıra sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşların destek ödemeleri de zamlanacak. Sosyal yardım ödemelerindeki artışlar memur maaş katsayısına göre belirleniyor. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş destek ödemelerindeki artışlara ilişkin bilgilendirmede bulunacak. Yılın ilk üç ayındaki enflasyon oranı yüzde 15,05 olarak belirlenirken, nisan, mayıs ve haziran ayında son rakamlarının açıklamasının ardından bu oranının yüzde 20'ye kadar ulaşacağına dair tahminler bulunuyor. Altı aylık enflasyon verisi yüzde 20 olur ve memur maaşları yüzde 20 oranında artarsa evde bakım maaşı da 9000 TL seviyesine ulaşabilir.

2023/10/17/turk-lirasi.jpg

Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Ödeniyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayında yapacağı zam neticesinde evde bakım maaşının hangi seviyeye yükseleceği merak edilirken, evde bakım maaşının hangi tarihlerde hesaplara yatırıldığı araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaş ödemelerini genellikle ay ortasında ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletiyor. Bu durumda, önümüzdeki aylarda da ayın 15'i civarında ödemeler yapıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Haber Editörü