Evde Bakım Maaşı Mayıs 2024’te Ödenecek! İşte Beklenen Tarih

Evde Bakım Maaşı Mayıs 2024’te Ödenecek! İşte Beklenen Tarih
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evde bakım maaşı ödemelerini mayıs ayında hangi tarihte hesaplara aktaracağına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı öncesinde evde bakım maaşı ödemelerini sağlamıştı. Nisan ayında evde bakım maaşı ödemeleri erken alınırken, önümüzdeki aylarda sağlanacak olan evde bakım maaşı ödemeleri ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu çerçevede, evde bakım maaşından yararlanan vatandaşlar ödemelerin hangi tarihlerde yapılacağını ve önümüzdeki süreçlerde gerçekleşecek artış neticesinde evde bakım maaşının hangi seviyeye yükseleceğini merak ediyorlar.

Evde Bakım Maaşı Mayıs 2024 Ödemesi

Mayıs ayında evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman verileceğine dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ya da sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanmadı fakat geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak çeşitli tahminler yürütülüyor. Nisan ayında evde bakım maaşı ödemesi erkene çekilirken, önceki aylarda genellikle ay ortasında evde bakım maaşı ödemeleri verilmişti. Bu durumda, 15 Mayıs civarında 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının yurt çapındaki yüz binlerce hak sahibi kişiye sağlanması durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyuru metinleri ile kamuoyu bilgilendirilecek.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

Evde Bakım Maaşı Zammı 2024 Temmuz

7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının mayıs ayında hangi tarihte hesaplara aktarılacağı ile ilgili araştırmalar sürerken, evde bakım maaşı zammı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Bu çerçevede, altı aylık enflasyon verisine göre milyonlarca memurun maaş zammının belli olmasının ardından sosyal yardımlardaki artışlar ile ilgili kamuoyu bilgilendirilecek. Memur maaşlarına yüzde 20 oranında zam yapılması durumunda 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemeleri 9000 TL seviyesinin üzerine çıkabilir.

Haber Editörü