Evde Bakım Maaşı Nisanda Ödenecek! Bayram Öncesi Yatar Mı?

Evde Bakım Maaşı Nisanda Ödenecek! Bayram Öncesi Yatar Mı?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın nisan ayı evde bakım maaşı ödemelerini bayram öncesinde iletip iletmeyeceği merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz aylarda olduğu gibi nisan ayında da 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşını ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatıracak. Evde bakım maaşı ödemelerinin hangi tarihte sağlanacağına dair bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanmadı ancak geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak nisan ayı ödemeleri için de tahmin yapılıyor.

Nisan Ayı 2024 Evde Bakım Yardımı

Geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak gerçekleşen tahminlere göre evde bakım maaşının 15 Nisan civarında vatandaşlara iletilmesi beklenirken, 10 Nisan tarihinde Ramazan Bayramı’nın başlayacak olması nedeniyle ödemelerin erken yapılıp yapılmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımların Ramazan Bayramı öncesinde verileceğine dair resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlamadı. Önümüzdeki süreçlerde Ramazan Bayramı öncesinde evde bakım maaşının, aile destek paketi ödemelerinin, yaşlı ve engelli aylıklarının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanmasına ilişkin bir karar alınması durumunda bakanlık açıklamalarda bulunabilir.

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

Evde Bakım Maaşı Zammı 2024

Evde bakım maaşının ne zaman sağlanacağının yanı sıra evde bakım maaşı ödemelerindeki artışlar da vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı altı ayda bir sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapıyor. Ocak ayında memur maaş katsayısına göre gerçekleşen hesaplama neticesinde 5097 TL olan evde bakım maaşı 7608 TL seviyesine yükselirken, temmuz ayında da memur maaş katsayısına göre sosyal yardımlar yükselecek. Böylece Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ve altı aylık enflasyon verisine göre memur maaş zammının netlik kazanması sonrasında evde bakım maaşındaki, sosyal ve ekonomik destek ödemesindeki, yaşlı ve engelli aylıklarındaki artışlara ve güncel tutarlara dair temmuz ayında kamuoyunu bilgilendiren açıklamalar yapacak.

Haber Editörü