Evde Bakım Maaşı Ödenecek! Bayram Öncesi Mi Sonrası Mı Verilir?

Evde Bakım Maaşı Ödenecek! Bayram Öncesi Mi Sonrası Mı Verilir?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evde bakım maaşını bayramdan önce mi yoksa sonra mı hesaplara aktaracağı merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi ile yaşlı ve engelli aylıkları Ramazan Bayramı öncesinde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırdı. Söz konusu destek ödemesinin sağlanmasının ardından, toplumun farklı kesimlerine verilecek sosyal yardımlar merak konusu oldu. Bu çerçevede, evde bakım maaşının ne zaman iletileceği de merak ediliyor. Geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlerle birlikte Ramazan Bayramı öncesinde ödeme yapılıp yapılmayacağı da araştırılan konular arasında yer alıyor.

Evde Bakım Maaşı 2024 Nisan Ödemesi

Aile destek paketi ile yaşlı ve engelli aylıklarının 10 Nisan tarihinde başlayacak olan Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara yatırılmasının ardından, evde bakım maaşından yararlananlar da ödemelerin erken yapılıp yapılmayacağına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşı ödemelerinin erken sağlanacağına ilişkin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlamadı. Bu kapsamda, geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri baz alınarak yürütülen tahminlere göre 15 Nisan civarında evde bakım maaşı ödemesinin sağlaması bekleniyor. Nisan ayının ortasında 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının iletilmesi durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu aydınlatılacak.

2023/10/15/turk-lirasi.jpeg

Evde Bakım Maaşı 2024 Zammı

5 Nisan civarında evde bakım maaşı ödemelerinin ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılması beklenirken, evde bakım maaşının güncel tutarlarına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor. Ocak ayında evde bakım maaşı memur maaş katsayısına göre gerçekleşen hesaplamalar neticesinde 7608 TL seviyesine yükselmişti. Temmuz ayında da memur maaş katsayısına göre sosyal yardımlarda artışa gidilecek. Bu kapsamda, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından sosyal yardım ödemelerindeki artışlara dair yapılacak açıklamalar desteklerden yararlanan vatandaşlar tarafından yakından takip edilecek.

Haber Editörü