Faturasını Gösterene Destek! Aile Bakanlığı 3500 TL Veriyor

Faturasını Gösterene Destek! Aile Bakanlığı 3500 TL Veriyor
Doğalgaz tüketim desteğinin mart ayında hesaplara yatırılmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 10 Mart tarihinden itibaren toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımları belirli bir takvime göre ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırdı. Söz konusu destek ödemelerinin verilmesinin ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyunu bilgilendirirken, bu hafta da doğal gaz tüketim desteği hesaplara yatırıldı. Doğal gaz tüketim desteğinin verilmesinin ardından ayrıntılara ilişkin araştırmalar gerçekleştirilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da açıklamalarda bulundu.

Aile Bakanlığı Doğalgaz Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli hanelere düzenli doğal gaz tüketim desteği çerçevesinde yıllık 1500 TL ile 3500 TL arasında ödeme gerçekleştiriyor. Mart ayında yüz binlerce haneye doğal gaz tüketim desteğinin verilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş:

‘’Ülkemizde farklı iklim şartları yaşanmasından dolayı desteğimizde bölgesel farklılıklar bulunuyor. Desteğimizi hayata geçirmeden önce ısı ölçümleme çalışmaları yaptık. Teknik ve ısınma ölçüleriyle doğru orantıda bir dağılım gerçekleştirdik. Bu dağılım çerçevesinde bölgelerimize ısınma desteği sağlıyoruz. Bu doğrultuda 8 aylık belirlenen ve ilden ile değişkenlik gösteren tutarlar aylık olarak hesaplanırken iki ayda bir ödenek ayırıyoruz. Söz konusu vatandaşlarımız doğal gaz faturalarını PTT ödeme noktalarına ibraz etmeleri suretiyle desteğimizden yararlanabilir” dedi.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

Doğalgaz Yardımı Başvuru Şartları

Mart ayında doğalgaz desteğinin ülke genelindeki vatandaşlara verilmesinin ardından, söz konusu destekten yararlanabilmek için başvuru şartları merak konusu oldu. Doğal gaz tüketimi desteğinden faydalanabilmek için başvuru koşulları şöyle:

  • Türk vatandaşı olması,
  • E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,
  • Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,
  • İkamet adresinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunması,
  • Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi,

Haber Editörü