Fide Desteği! Çiftçilere Nisan Ayında Hibe Edildi

Fide Desteği! Çiftçilere Nisan Ayında Hibe Edildi
Çiftçilere nisan ayının ortalarında da iletilen destekler ile ilgili belediyeler resmi internet siteleri üzerinden açıklamalarda bulunuyorlar.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın nisan ayının son günlerine kadar cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerini ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırması bekleniyor. Söz konusu tarımsal desteklere dair gelişmeler üreticiler tarafından yakından takip edilirken, belediyelerin fide, fidan, gübre, mazot destekleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, nisan ayının ilk günlerinden itibaren çiftçilere destekler sunuldukça belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden açıklamalar yapılıyor.

Çiftçilere Fide Desteği 2024 Nisan

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre Serik'te çiftçilere 700 adet zeytin fidesi hibe edildi. Söz konusu hibe desteğinin sağlanmasının ardından belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuru ile ayrıntılara ilişkin bilgi verildi. Zeytin fidesi hibesi ile ilgili duyuruda:

’’Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hedefiyle çiftçiye yönelik destekleri tüm hızıyla devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Serik’te zeytin fidesi desteğinde bulunarak, çiftçinin sağlıklı, kaliteli fide ve fidanlara ulaşmasını ve yatırım maliyetinin düşürülmesine katkı sağladı’’ denildi.

2023/10/16/tarim-bakanligi-ekim-2023-destegi.jpg

2023/10/16/tarim-bakanligi-ekim-2023-destegi.jpg

Çiftçilere Destek Ödemeleri 2024 Nisan

Nisan ayının ortalarında Antalya Büyükşehir Belediyesi çiftçilere sunulan zeytin fidesi desteği ile ilgili resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar da belediyelerin desteklerini merak ediyorlar. Çiftçilerin tarımsal üretimine destek olabilmek için projeler hayata geçirildikçe belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanacak. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ise nisan ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerini cuma günleri çiftçilere iletmesi bekleniyor.

Haber Editörü