IBAN'a Çarşambaya Kadar Yatacak! 2000 TL Veriliyor

IBAN'a Çarşambaya Kadar Yatacak! 2000 TL Veriliyor
Nisan ayında gerçekleştirilecek olan çeşitli ödemelere dair araştırmalar hız kesmeden devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı öncesinde evde bakım maaşını, yaşlı ve engelli aylıklarını, aile destek paketi ödemelerini ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırdı. Tarım ve Orman Bakanlığı ise geçtiğimiz hafta cuma günü nisan ayının ilk tarımsal destek ödemesini iletti. Her iki bakanlığın farklı destek programları çerçevesinde yaptığı ödemeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken çeşitli kurumların ödemeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun TC kimlik numarasının son rakamına göre üniversite öğrencilerine burs ve kredileri hangi tarihlerde sağlayacağı araştırılıyor.

Nisan 2024 KYK Burs ve Kredi Ödemeleri

Nisan ayında da Kredi ve Yurtlar Kurumu üniversite öğrencilerine 2000 TL’lik burs ve kredi ödemelerini iletiyor. Söz konusu burs ve kredi ödemeleri TC kimlik numarasının son rakamına göre hesaplara aktarılıyor. Bu çerçevede, KYK burs ve kredi ödemelerinin tarihleri şu şekilde:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Ayın 6’sı
TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Ayın 7’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Ayın 8’i
TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Ayın 9’u
TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Ayın 10’u

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

Nisan 2024 Bakanlıkların Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı çeşitli destek ödemelerini nisan ayında ülke genelindeki vatandaşların hesaplarına aktarırken, önümüzdeki süreçlerde ödemelerin yapılması bekleniyor. Bu durumda, düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması bekliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ise nisan ayı boyunca cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerini ileteceği düşünüyor. Her iki bakanlık da destek ödemeleri vatandaşlara sağlandıkça resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yayınlayacakları duyurular ile kamuoyunu bilgilendirecekler.

Haber Editörü