İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek! Aile Bakanı Sosyal Yardımı Açıkladı

İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek! Aile Bakanı Sosyal Yardımı Açıkladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal yardım programlarının geneline ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz aylarda olduğu gibi mart ayında da sosyal yardım ödemelerini yurt çapındaki vatandaşlara iletiyor. Aile destek paketinden yaşlı ve engelli aylıklarına, evde bakım maaşından sosyal ve ekonomik destek ödemesine, doğal gaz tüketimi desteğinden toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı bilgilendirme metinleri ile düzenli olarak açıklamada bulunurken, sosyal yardımlara ve sosyal yardım hizmetlerine ilişkin mevcut çalışmalara dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklamalarda bulundu.

Aile Bakanlığı Sosyal Yardım Programları

Sosyal yardım programlarının daha fazla geliştirilmesi için bakanlığın çalışmalar yaptığını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kapsam dışı olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara da destek verilmesine imkan sağlandığını belirtti. Sosyal yardımların ayrıntılarına ilişkin bilgi veren Bakan Göktaş:

“Sosyal yardımlarla ilgili farkındalık düzeyi, erişim kanallarının çeşitlenmesi ve başvuru prosedürlerinin kolaylaşması ile birlikte arttı. Bunun yanı sıra sosyal güvencesi olup da ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza da sosyal yardım hakkı verdik. Ayrıca hayata geçirdiğimiz sosyal yardım programlarımız ile daha öncesinde kapsam dışı olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da destek verme imkânı sağladık. Sosyal yardımlara ulaşan vatandaşlarımızın sayısı böylelikle artmış oldu. Tüm bu çalışmaları sosyal devlet olmanın gereği olarak görüyor, pek çok ülkeye model olacak uygulamalar geliştiriyoruz. Sosyal yardımlara ve sosyal hizmetlere ilişkin mevcut çalışmalarımızı geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

Aile Bakanlığı 2024 Mart Yardımları

Sosyal yardım programlarının güncel durumlarına ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklamalarda bulunurken, mart ayı boyunca iletilen destekler de araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mart ayında sosyal ekonomik destek ödemesini, aile destek paketi ödemelerini, yaşlı ve engelli ylıklarını, evde bakım maaşını, doğal gaz tüketimi desteğini ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarını aktardı. Bu çerçevede, önümüzdeki süreçlerde de ödemeler yapıldıkça bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlayacak.

Haber Editörü