İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek! Belediye Bayramda Duyurdu

İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek! Belediye Bayramda Duyurdu
İhtiyaç sahibi ailelere sağlanan desteklere ilişkin ülke genelindeki farklı belediyeler açıklamalarda bulunmaya devam ediyorlar.

Ramazan Ayı boyunca dar gelirli vatandaşlara destek olabilmek için ülke genelindeki farklı belediyeler çeşitli projeler hayata geçirirken, Ramazan Bayramı'nda da yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede, farklı illerde ikamet eden vatandaşlar da belediyelerin hayata geçirdiği destek projelerinin detaylarına ve ödemelere ilişkin araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Belediyeler de resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyuru metinleri ile bilgilendirmede bulunuyorlar.

Fitre Ver Kampanyası İle Destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre fitre var ve fidye var kampanyasına ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olabilmek için 81 ilden ve yurtdışından toplam 17.600 hayırsever katılım gösterdi. Söz konusu katılım ile birlikte 24.200 ihtiyaç sahibi vatandaşa destek sağlanacağı belirtilirken, desteğin ayrıntılarına ilişkin belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

’’Büyükşehir Belediyesinin çağrısıyla Türkiye’den ve yurtdışından seferber olarak kampanyaya katılan 17 bin 600 hayırsever, 21 milyon 347 bin 832 lira bağışta bulunarak Ankara’daki 24 bin 200 ihtiyaç sahibi ailenin yanında oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi 2019 yılından bu yana gerçekleştirdiği sosyal destek çalışmaları ile tüm Türkiye’ye örnek olacak çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinin “Ramazan Ayının Bereketi Her Sofrada Hissedilsin Diye İhtiyaç Sahipleriyle Hayırseverler Arasında Köprü Olmaya Devam Ediyoruz” sloganıyla başlattığı hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturan, “Fitre Ver” ve “Fidye Ver” kampanyasıyla büyük bir dayanışma örneğine daha imza atıldı’’ denildi.

2023/10/22/turk-lirasi.jpg

Nisan 2024 Destek Ödemeleri

Belediyelerin destek ödemeleri ile birlikte nisan ayında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Ramazan Bayramı dolayısıyla aile destek paketi, evde bakım maaşı, yaşlı ve engelli aylıkları, sosyal ve ekonomik destek ödemesi erken sağlanırken, ödemelerin yapılmasının ardından bakanlık açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki aylarda da belirli bir takvime göre destek ödemelerinin hak sahibi kişilere iletilmesi bekleniyor.

Haber Editörü