İhtiyaç Sahiplerine Destek! 1000 TL Yardım Bu Hafta Verildi

İhtiyaç Sahiplerine Destek! 1000 TL Yardım Bu Hafta Verildi
İhtiyaç sahibi ailelere sağlanan desteklere dair mart ayının son günlerinde belediyeler açıklamalarda bulunuyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mart ayında aile destek paketi, sosyal ve ekonomik destek ödemesi, yaşlı ve engelli aylıkları, doğal gaz tüketim desteği gibi sosyal yardımlara dair resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı illerde ikamet eden vatandaşlar da belediyelerin destek projelerini yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, düşük gelirli vatandaşlara destek olabilmek için ülke genelindeki farklı belediyeler yeni projeler hayata geçirildikçe ve ödemeler yapıldıkça resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular kamuoyunu bilgilendiriyorlar.

Dar Gelirli Ailelere Destek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre sosyo ekonomik açıdan zorluk çeken vatandaşlara destek olabilmek için Diyarbakır'da ikamet eden ihtiyaç sahibi dar gelirli, yoksul, muhtaç, engelli, yaşlı, doğal afet mağduru, kimsesiz kişi ve aileler için 17 ilçede 11.916 aileye 1000 TL'den toplam 11.916.000 TL ayni yardım sağlandı. Söz konusu desteğin mart ayının son günlerinde verilmesinin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım ile kamuoyu bilgilendirildi. İhtiyaç sahibi ailelere sağlanan destek ile ilgili açıklamada:

’'Her Zaman Yanınızdayız 17 ilçemizde ikamet eden ihtiyaç sahibi; 11 bin 916 bin ailemize 1000’er TL toplam 11.916.000 TL ayni yardım desteğinde bulunuyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun’’ denildi.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

Nisan Ayı 2024 Sosyal Yardım Ödemeleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 17 ilçede binlerce haneye sağlanan destek ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulunmasının ardından, ülke genelindeki farklı belediyelerin desteklerine dair de araştırmalar sürüyor. Önümüzdeki günlerde de destek ödemeleri sağladıkça belediyeler açıklamalarda bulunacaklar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise genellikle ay ortasında sosyal yardımları verdiği için 10-20 Nisan tarihleri arasında aile destek paketi, evde bakım maaşı, yaşlı ve engelli aylığı ödemeleri sağlanması durumunda bakanlık kamuoyunu aydınlatacak.

Haber Editörü