İhtiyaç Sahiplerine Nisan Yardımı! 5.330 TL Hesaplarda

İhtiyaç Sahiplerine Nisan Yardımı! 5.330 TL Hesaplarda
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayında da dar gelirli hanelere çeşitli destek ödemelerini belirli bir takvime göre iletti.

Ramazan Bayramı öncesinde aile destek paketi ödemelerinin, evde bakım maaşının, yaşlı ve engelli aylıklarının sağlanmasının ardından, toplumun farklı kesimlerinde bulunan vatandaşlar çeşitli destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar yapmaya başladılar. Bu çerçevede, düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim giderlerinin azaltılması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için hayata geçirilen sosyal ve ekonomik destek ödemesinin hangi tarihlerde iletileceği merak konusu olurken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da Ramazan Bayramı öncesinde sağlanan sosyal ve ekonomik destek ödemesi ile ilgili resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile bilgilendirmede bulundu.

Aile Baklanlığı 2024 Nisan SED Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı dolayısıyla nisan ayı SED yardımı ödemelerinin erkene çekildiğini geçtiğimiz süreçte duyurdu. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde ortalama 5330 TL dar gelirli hanelere iletilirken, geçtiğimiz hafta ödemelerin gerçekleştirilmesinin ardından ayrıntılara dair bilgi veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş:

“Ramazan Bayramı dolayısıyla Nisan ayı Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerini öne çekiyoruz. Bu kapsamda bugün itibarıyla toplamda 897,6 milyon TL tutarında desteği hesaplara yatırıyoruz. Çocuklarımızın milli değerlere sahip, kendine güvenen, eğitimli ve sağlıklı birer fert olarak yetişmeleri için tüm gayretimizle çalışıyoruz.” diye konuştu.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

Sosyal Yardımlar 2024 Mayıs Ödemeleri

Nisan ayında destek ödemeleri Ramazan Bayramı dolayısıyla erkene alınmasının ardından, önümüzdeki aylarda sosyal yardımların hangi tarihlerde verileceği merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak mayıs ayı sosyal yardımları için çeşitli tahminler yürütülüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerini genellikle ay ortasında ülke genelindeki vatandaşlara ilettiği için önümüzdeki süreçlerde de ay ortalarında destek ödemeleri verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Haber Editörü