İhtiyaç Sahiplerine Yardım! Aile Bakanlığı 1250 TL’yi Düzenli Veriyor

İhtiyaç Sahiplerine Yardım! Aile Bakanlığı 1250 TL’yi Düzenli Veriyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın dar gelirli hanelere düzenli olarak ilettiği destek ödemelerine dair araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayında da dar gelirli hanelere ödemeler yaptı. Ramazan Bayramı öncesi ödemelerin sağlamasının ardından toplumun farklı kesimlerinde bulunan vatandaşlar mayıs desteklerine ilişkin araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, mayıs ayında ödemelerin hangi tarihte yapılacağı, güncel destek ödemelerinin miktarları ve temmuz ayında yapılacak zam neticesinde sosyal yardımların hangi seviyeye yükseleceği nisanın son günlerine doğru yaklaşırken merak edilen konular arasında yer alıyor.

Mayıs 2024 Sosyal Yardım Paraları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında sosyal ve ekonomik destek ödemesini, evde bakım maaşını, aile destek paket ödemeleri iletecek. Aile destek paketi ödemesi çerçevesinde düşük gelirli hanelere hane içinde kişi başına düşen aylık eline göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişen tutarlarda ödemeler gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede, mayıs ayında da 850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar ulaşan ödemeler yapılacak. Mayıs ayında aile destek program ödemelerinin tarihi için önceki aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 10 Mayıs civarında aile destek paketi ödemeleri verilebilir.

2023/10/15/turk-lirasi.jpeg

Aile Destek Ödemesi Zamlanacak Mı?

Aile destek paket ödemelerinin hangi tarihte hesaplara yatırılacağına dair araştırmalar gerçekleştirilirken, aile destek paketi ödemelerinde ilerleyen süreçlerde artış olup olmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi ödemelerine ocak ayında zam yapmamıştı. Bu çerçevede, hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemeleri devam ederken, ilerleyen süreçlerde artışlar oluşması durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlanacak. Evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarına ise ocak ayında olduğu gibi temmuz ayında da memur maaş katsayısına göre zam yapılacak.

Haber Editörü