Maaşlara En Az 5000 TL Zam! Anlaşmaya Varıldı İmzalar Atıldı

Maaşlara En Az 5000 TL Zam! Anlaşmaya Varıldı İmzalar Atıldı
Mart ayının son günlerine doğru ilerlerken belediye personelinin maaş zamlarına ve sosyal haklarındaki iyileştirmelere dair araştırmalar yapılıyor.

1 Mart tarihinden itibaren ülke genelindeki farklı belediyeler ile sendikalar arasında çalışanların maaş zamlarının ve sosyal haklarındaki iyileştirmelerin belirlenebilmesi için toplu iş sözleşmesi ve ek protokol görüşmeleri gerçekleştirilirken, yeni açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, belediye personellerinin maaş zamlarına dair yapılan görüşmeler neticesinde anlaşmalar sağlandıkça kamuoyu bilgilendirilirken, mart ayının son günlerine doğru ek protokollerin ve toplu iş sözleşmelerinin ayrıntıları araştırılıyor.

Maaşlara Ek 5000 TL Zam

Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Pınarbaşı Belediyesi Personel A.Ş'de ek protokol imza altına alındı. Ek protokol ile birlikte üyelerin maaşlarına en az net 5000 TL zam yapılırken, maaş zammı ile ilgili sendikanın sosyal medya hesabında yer alan paylaşımda:

‘’Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığımızın yetkili olduğu Pınarbaşı Belediyesi Un Mamulleri ve Personel A.Ş.'de yürürlükte bulunan toplu iş sözleşmesine ek bir protokol coşkulu bir tören ile imza altına alındı. Törene; Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanımız Serhat Çelik, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, Öz Ağaç İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Emin Hayta, üyelerimiz ve Pınarbaşı halkı katıldı. Ek protokolümüz gereği üyelerimizin maaşlarına en az net 5 bin TL zam yapıldı. Ek protokolümüzde emeği geçen başta Pınarbaşı Belediye Başkanı Sayın Menduh Uzunluoğlu'na ve belediye yetkililerine teşekkür ederiz. Ek protokolümüzün üyelerimize, belediyemize ve sendikamıza hayırlı olmasını dileriz’’ denildi.

2023/10/16/hesap-makinesi-gorseli-2.jpg

Toplu İş Sözleşmeleri 2024 Mart

Pınarbaşı Belediyesi’nde maaşlarda artışa gidilmesinin ardından, ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personeller de maaş zamlarının belirlenebilmesi için sendikalar ile belediye yönetimleri arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden çıkacak neticeleri merak ediyorlar. Bu kapsamda, mart ayının son günlerinde de belediye yönetimleri ile sendikalar arasında toplu sözleşmeler imzalandıkça kamuoyu aydınlatılacak.

Haber Editörü