Memur Maaş Zamları! Öğretmen, Doktor, Polis, Hemşire, Avukat Maaşları

Memur Maaş Zamları! Öğretmen, Doktor, Polis, Hemşire, Avukat Maaşları
Farklı meslek gruplarındaki memurlar temmuz ayında maaşların hangi oranda artacağı ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar.

Memur maaşlarına ocak ayından altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılmıştı. Gerçekleşen artış neticesinde memur maaşları yüzde 49,25 oranına yükselirken, temmuz ayında yapılacak olan artışa dair de araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, yılın ilk üç ayındaki enflasyon verileri üzerinden hesaplamalar gerçekleştirilirken, altı aylık enflasyonun ne kadar olacağı ve memur maaşlarının hangi oranda yükseleceği araştırılıyor.

Memur Zammı 2024 Temmuz Son Durum

Emekli maaşlarında olduğu gibi memur maaşlarında da zam oranı altı aylık enflasyon verisine göre belirlenecek. Bu çerçevede, temmuz ayına kadar her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarına dair Türkiye İstatistik Kurumu'nun yapacağı açıklamalar memurlar tarafından yakından takip edilecek. Ocak, şubat ve mart ayı enflasyon rakamlarına göre üç aylık enflasyon farkı yüzde 15,05 olarak belirlenirken nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından bu oran artacak. Bu çerçevede, memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunurken, Türkiye İstatistik Kurumu'nun yapacağı açıklamalar da memurlar tarafından yakından takip edilecek.

2023/10/16/hesap-makinesi-gorseli-2.jpg

Memur Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

Memur maaşlarının hangi oranda zamlanacağı merak edilirken, maaş zammının ne zaman ilan edileceği de araştırılan konular arasında yer alıyor. Ocak ayında altı aylık enflasyon verisinin netlik kazanmasının ardından milyonlarca memurun maaş zammı ile ilgili açıklama yapılmıştı. Bu çerçevede, temmuz ayında da altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılacak. Ocak, şubat ve mart ayı enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu'nun geçtiğimiz süreçte yaptığı açıklamalar ile netlik kazanırken, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının da duyurulmasının ardından memur maaş zammı için net bir tablo ortaya çıkacak.

Haber Editörü