Nakit 5.421 TL Destek Sağlandı! Nisan 2024 Yardım Parası Hesaplarda

Nakit 5.421 TL Destek Sağlandı! Nisan 2024 Yardım Parası Hesaplarda
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın nisan ayında sağladığı destek ödemelerinin detaylarına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor.

10 Nisan tarihinde başlayan ve 12 Nisan tarihinde sona eren Ramazan Bayramı dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli destek ödemelerini Ramazan Bayramı öncesinde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırdı. Bu çerçevede, söz konusu destek ödemelerinin bayram öncesinde verilmesinin ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlanırken, ödemelerin detayları ile ilgili ay ortasında araştırmalar hız kesmeden devam ediyor.

Nisan 2024 Destek Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı öncesinde aile destek paketini, evde bakım maaşını, yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahibi vatandaşlara iletirken, düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarında destek olabilmek ve temel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak için hayata geçirilen sosyal ekonomik destek ödemesi de bayram öncesinde verildi. Ortalama 5330 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlamasının ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlandı. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde ilköğretimde okuyan çocuk için 5421 TL ödeme yapıldı.

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

SED Yardımı Zammı 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal ve ekonomik destek ödemesini Ramazan Bayramı öncesinde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarmasının ardından, sosyal ve ekonomik destek ödemesine hangi tarihte zam yapılacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarına, evde bakım maaşına ve toplumun farklı kesimlerine sağlanan çeşitli sosyal yardımlara altı ayda bir memur maaş katsayısına göre zam yapılıyor. Ocak ayında gerçekleşen artış neticesinde sosyal ve ekonomik destek ödemesi ortalama 5330 TL olurken, temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından destek ödemelerinde artışa gidilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da temmuz ayının ilk günlerinde sosyal ve ekonomik destek ödemesinin güncel miktarına dair kamuoyunu bilgilendirecek.

Haber Editörü