Nisan Ayında Destek İletildi! Aile Bakanlığı 3.504 TL Verdi

Nisan Ayında Destek İletildi! Aile Bakanlığı 3.504 TL Verdi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayında art arda sosyal yardımları vatandaşların hesaplarına aktarıyor.

10 Nisan tarihinde başlayacak olan Ramazan Bayramı öncesinde hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemeleri sağlandı. Ramazan Bayramı öncesinde aile destek paketi ödemelerinin verilmesinin ardından farklı sosyal yardımların erkene çekilip çekilmeyeceği merak edilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ödemelere ilişkin bilgilendirmede bulunuyor. Bu çerçevede, nisan ayında 4.8 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıkları verildi.

Nisan 2024 Yaşlı ve Engelli Aylığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayında yaşlı ve engelli aylıklarını vatandaşlara iletti. 3504 TL tutarındaki yaşlı aylığı çerçevesinde yaklaşık 2.6 milyar TL ödeme yapıldı. Ayrıca yaklaşık 2.2 milyar TL tutarındaki engelli aylıkları da verildi. Yaşlı ve engelli aylıklarının bu hafta itibariyle vatandaşların hesaplarına yatırılmasının ardından ödemelerin detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş:

“Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Nisan ayı için toplam 4,8 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz” ifadelerini kullandı.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

Aile Bakanlığı Nisan 2024 Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaşlı ve engelli aylıklarını, aile destek paketi ödemelerini ülke genelindeki vatandaşların hesaplarına yatırmasının ardından, farklı sosyal yardım programları ile ilgili de araştırmalar gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayında 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşını, ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesini sağlayacak. Her iki destek ödemesinin ne zaman verileceği ile ilgili açıklama yapılmadı ancak 15 Nisan'da evde bakım maaşının, 15-20 Nisan tarihleri arasında sosyal ve ekonomik destek ödemesinin iletilmesi bekleniyor. Ramazan Bayramı öncesinde ödemelerin yapılmasına ilişkin karar alınması halinde de bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyuru metinleri yayınlanabilir.

Haber Editörü