Nisan Ayının 2. Tarımsal Desteği! Çiftçilere 694 Milyon TL Ödendi

Nisan Ayının 2. Tarımsal Desteği! Çiftçilere 694 Milyon TL Ödendi
Tarım ve Orman Bakanlığı nisan ayının ikinci tarımsal destek ödemesini bugün itibariyle çiftçilerin hesaplarına yatırdı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destek ödemelerine ilişkin yaptığı açıklamalar üreticiler tarafından nisan ayının ilk günlerinden itibaren yakından takip ediliyor. 3 farklı alt başlıktan oluşan nisan ayının ilk tarımsal destek ödemesi verilirken, geçtiğimiz hafta cuma günü Ramazan Bayramı olması dolayısıyla tarımsal destek ödemesi sağlanmadı. Bugün de nisan ayının ikinci tarımsal destek ödemesi iletildi. Tarımsal destek ödemesinin verilmesinin ardından ayrıntılara ilişkin araştırmalar gerçekleştirilirken, bakanlık da resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınladı.

Tarımsal Destekler 2024 Nisan Ödemeleri

Tarım ve Orman Bakanlığı nisan ayının ikinci tarımsal destek ödemesini bugün itibariyle çiftçilerin hesaplarına yatırdı. 9 alt başlıktan oluşan ve 694 milyon 461 bin TL tutarında olan tarımsal destek ödemesinin verilmesinin ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre nisan ayının ikinci tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları ve ödeme tutarları şöyle:

Hububat-Baklagil ve Dane Mısır Desteği: 462 milyon 933 bin 480 TL
Hayvan Hastalıkları Tazminat Desteği: 112 milyon 371 bin 560 TL
Biyolojik Biyoteknik Mücadele Desteği: 31 milyon 718 bin 569 TL
Sertifikalı Tohum Üretim Desteği: 26 milyon 458 bin TL
Kırsal Kalkınma Yatırım Desteği: 23 milyon 709 bin 934 TL
Bombus Arısı Kullanım Desteği: 18 milyon 86 bin 500 TL
Büyükbaş Damızlık Hayvan Alım Desteği: 10 milyon 850 bin TL
Küçük Aile İşletmesi Desteği: 5 milyon 865 bin 479 TL
Sertifikalı Fidan Kullanım Desteği: 2 milyon 467 bin 478 TL

2023/10/17/turk-lirasi.jpg

Tarım Bakanlığı 2024 Nisan Yardımları

Nisan ayının ikinci tarımsal destek ödemesi bugün itibariyle ülke genelindeki üreticilere verilirken, önümüzdeki süreçlerde sağlanacak olan tarımsal destekler de merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı farklı programlar çerçevesinde sunulan destekler ile ilgili düzenli olarak bilgilendirmede bulunuyor. Bu durumda, ilerleyen süreçlerde de farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemeleri cuma günleri üreticilerin hesaplarına yatırıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.

Haber Editörü