Nisan Ödemeleri Yarın Başlıyor! 2000 TL Haftaya da Verilecek

Nisan Ödemeleri Yarın Başlıyor! 2000 TL Haftaya da Verilecek
Nisan ayının ilk günlerinde farklı bakanlıkların ve kurumların gerçekleştireceği ödemeler merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayı aile destek paketi ödemelerini dün itibariyle ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırdı. Ramazan Bayramı dolayısıyla aile destek paketi ödemelerinin erkene çekilmesinin ardından 4 Nisan tarihinde hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerinin iletilmesinin ardından, farklı destek ödemelerine dair de araştırmalar gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı önümüzdeki günlerde de destekler sağlandıkça resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacakları duyurular ile kamuoyunu aydınlatacaklar. Bakanlıkların destekleri ile birlikte, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun TC kimlik numarasının son rakamına göre üniversite öğrencilerine burs ve kredilerin hangi tarihte ileteceği merak edilen konular arasında yer alıyor.

KYK Burs ve Kredi Ödemeleri 2024 Nisan

Nisan ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi Kredi ve Yurtlar Kurumu TC kimlik numarasının son rakamına göre üniversite öğrencilerinin hesaplarına burs ve kredi ödemelerini aktaracak. Söz konusu burs ve kredi ödemeleri TC kimlik numarasının son rakamına göre verildiği için nisan ayında da ödeme takvimi şöyle:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Ayın 6’sı
TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Ayın 7’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Ayın 8’i
TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Ayın 9’u
TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Ayın 10’u

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

KYK Bursuna Zam Yapılacak Mı?

2000 TL'lik burs ve kredi ödemeleri yarın itibariyle başlayacak. Söz konusu burs ve kredi ödemeleri öncesinde, ilerleyen süreçlerde burslara ve kredilere zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu her yılın sonunda burs ve kredi ödemelerinde artışa gidiyor. Bu kapsamda, aralık ayında KYK burs ve kredi ödemelerinin artırılması durumunda kamuoyu bilgilendirilecek.

Haber Editörü