Öğretmen, Doktor, Polis, Hemşire! Memur Zammı 3 Aylık Enflasyon Verisi

Öğretmen, Doktor, Polis, Hemşire! Memur Zammı 3 Aylık Enflasyon Verisi
Farklı meslek gruplarındaki memurlar Türkiye İstatistik Kurumu'nun mart ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından enflasyon farkına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriyorlar.

Mart ayı enflasyonunun yüzde 3,16 olduğunu Türkiye İstatistik Kurumu bu hafta duyurdu. TÜİK'in mart ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından ocak, şubat ve mart ayı enflasyon verileri dikkate alınarak emekli ve memur maaşları için hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede, milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaşının temmuz ayının ilk günlerinde hangi oranda artacağına dair de tahminler yürütülüyor.

3 Aylık Enflasyon Farkı Kaç?

Türkiye İstatistik Kurumu ocak ayında enflasyonun yüzde 6,70, şubatta yüzde 4,53, martta yüzde 3,16 olduğunu duyurmuştu. Yılın ilk üç ayında enflasyon verileri dikkate alınarak yapılan hesaplamalara göre üç aylık enflasyon farkı yüzde 15,05 olurken, nisan, mayıs, haziran ayı enflasyon rakamları ise henüz açıklanmadı. Mayıs ayının ilk günlerinde nisan ayı, haziran ayının ilk günlerinde mayıs ayı, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından bu oranın yükselmesi bekleniyor. Bu çerçevede, önümüzdeki ayların ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun yapacağı açıklamalar emekliler ve memurlar tarafından yakından takip edilecek.

2023/10/26/hesap-makinesi.jpg

Memur Maaşları Ne Kadar Artacak?

Yılın ilk üç ayındaki enflasyon verileri dikkate alınarak yapılan hesaplamalara göre üç aylık enflasyon farkı yüzde 15,05 olurken, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları için bekleyiş başladı. Söz konusu enflasyon verileri öncesinde, emekli ve memur maaşları için çeşitli tahminler yürütülüyor. Enflasyon beklentileri üzerinden yapılan tahminlere göre temmuz ayında emekli ve memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 arasında zamlanması bekleniyor. Temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklanması ve altı aylık enflasyon verisi netlik kazanması sonrasında emekli ve memur maaşları için daha net bir tablo ortaya çıkacak.

Haber Editörü