Öğretmen Maaş Zammı 2024! Temmuzda Ne Kadar Olacak?

Öğretmen Maaş Zammı 2024! Temmuzda Ne Kadar Olacak?
Temmuzda yapılacak zam neticesinde öğretmen maaşlarının hangi seviye yükseleceğine dair nisan ayında hesaplamalar gerçekleştiriliyor.

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılacak. Bu kapsamda, yılın ilk üç ayındaki enflasyon farkı yüzde 15,05 olarak belirlenirken, önümüzdeki aylarda açıklanacak olan enflasyon rakamları öncesinde çeşitli zam tahminleri yapılıyor. Emekliler ve memurlar da maaş zamlarına ilişkin tahminleri yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, öğretmen maaşlarının hangi seviyeye yükseleceği ve hangi oranda artacağı nisan ayının son günlerine doğru yaklaşırken en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Öğretmen Maaşları Ne Kadar Olacak?

Temmuz ayında farklı meslek gruplarındaki milyonlarca memurun maaşına zam yapılacak. Söz konusu maaş zammı temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından belli olacak. Yılın ilk üç ayındaki enflasyon farkı yüzde 15,05 olarak belirlenirken, önümüzdeki aylarda açıklanacak olan enflasyon rakamlarının ardından memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına ilişkin tahminler bulunuyor. Memur maaşlarına yüzde 20 dolaylarında zam yapılması durumunda 1/4 derecedeki uzman öğretmen maaşı 53.000 TL seviyesine yaklaşabilir.

2023/10/17/turk-lirasi.jpg

En Düşük Memur Maaşı Ne Kadar Olacak?

Öğretmen maaşlarının yanı sıra en düşük memur maaşının kaç TL olacağı da araştırılan konular arasında yer alıyor. Ocak ayında yapılan zam neticesinde en düşük memur maaşı 33.000 TL seviyesine çıkmıştı. Temmuz ayında da en düşük emekli maaşına altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılacak. En düşük memur maaşının kaç TL olacağı için de tablo netlik kazanmadı ancak memur maaşlarına yüzde 20 ile 25 aralığında zam yapılacağı tahmin edildiği için en düşük memur maaşı da 40.000 TL civarına çıkabilir.

Haber Editörü