SED Yardımı Nisanda Verilecek! Bayram Öncesi Ödenir Mi?

SED Yardımı Nisanda Verilecek! Bayram Öncesi Ödenir Mi?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın nisan ayında sosyal ve ekonomik destek ödemesini bayram öncesinde sağlayıp sağlamayacağına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerini her ay düzenli olarak ülke genelindeki vatandaşların hesaplarına aktarıyor. Bu kapsamda, Ramazan Bayramı öncesinde dün itibariyle hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından, farklı sosyal yardım programları ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bu durumda, aile destek paketinde olduğu gibi destek ödemelerinde de sosyal yardımların bayram öncesine çekilip çekilmeyeceği merak edilen konular arasında yer alıyor.

SED Yardımı 2024 Nisan Ne Zaman Verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayı sosyal ve ekonomik destek ödemesinin hangi tarihte iletileceği ile ilgili açıklamada bulunmadı fakat geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 15-20 Nisan tarihleri arasında sosyal ve ekonomik destek ödemesinin verilmesi bekleniyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin 10 Nisan tarihinde başlayacak olan Ramazan Bayramı öncesinde iletilmesine ilişkin bir karar alınması durumunda ise bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

SED Yardımı Ne Kadar?

Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin 15-20 Nisan tarihleri arasında ülke genelindeki vatandaşların hesaplarına yatırılması beklenirken, güncel ödeme tutarları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Ocak ayında memur maaş katsayısına göre gerçekleşen hesaplamalar neticesinde sosyal ve ekonomik destek ödemesi ortalama 5330 TL seviyesine yükselmişti. Bu durumda, nisan ayında da düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için hayata geçirilen sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde ortalama 5330 TL verilecek.

Haber Editörü