Sosyal Yardım Alanlar Hemen Baksın! Zam İçin Hesaplama Yapıldı

Sosyal Yardım Alanlar Hemen Baksın! Zam İçin Hesaplama Yapıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek ödemelerine hangi tarihte zam yapacağı merak edilen konular arasında yer alıyor.

Toplumun farklı kesimlerine sağlanan destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar sosyal yardımlara dair gelişmeleri geçtiğimiz aylarda olduğu gibi nisan ayında da yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, evde bakım maaşından yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesinden farklı sosyal yardım programlarına kadar çeşitli destek ödemelerinde ilerleyen süreçlerde hangi süreçte artışa gidileceği merak ediliyor. Memur maaş zammı için beklentiler baz alınarak sosyal yardımlar için tahminler yürütülüyor.

Sosyal Yardım Zammı 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine temmuz ayında zam yapacak. Temmuz ayında hangi oranda artışa gidileceği henüz net kazanmazken 65 yaş aylığından, evde bakım maaşından, sosyal ve ekonomik destek ödemesinden yararlanan vatandaşlar da ödemelerdeki artışlara dair araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Bu çerçevede, memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağı tahmin ediliyor. Memur maaşlarında yüzde 20 ile 25 oranında artışa gidilmesi durumunda sosyal yardım ödemeleri de benzer oranlarda yükselebilir.

2023/10/16/hesap-makinesi-gorseli-2.jpg

Sosyal Yardımlar 2024 Yılı Güncel Tutarlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayında sosyal yardımlara hangi oranda zam yapacağı merak edilirken, destek ödemelerinin güncel tutarları da araştırılan konular arasında yer alıyor. Temmuz zammı öncesinde evde bakım maaşı 7608 TL, sosyal ve ekonomik destek ödemesi ortalama 5330 TL olarak belirlendi. Temmuz ayına kadar söz konusu destek ödemeleri belirli bir takvime göre hak sahibi kişilere iletecek. Temmuz ayında destek ödemelerindeki artışları netlik kazanmasının ardından ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal yardım ödemelerindeki artışlara dair kamuoyunu bilgilendirecek.

Haber Editörü