Sosyal Yardım Alanlar Merakla Bekliyor! 2024 Yılı Zammı Son Durum

Sosyal Yardım Alanlar Merakla Bekliyor! 2024 Yılı Zammı Son Durum
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek ödemelerine 2024 yılında hangi oranda zam yapacağı merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı öncesinde çeşitli destek ödemelerini ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırırken, ulusal vefa programı çerçevesinde yapılacak ödemelere ilişkin de Bakan Mahinur Özdemir Göktaş bugün itibariyle bilgilendirmede bulundu. Söz konusu açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek ödemelerine hangi oranda zam yapacağı ve artışların hangi tarihte hayata geçeceği merak ediliyor.

2024 Yılı Sosyal Yardım Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2024 yılında destek ödemelerine hangi oranda zam yapacağı ile ilgili açıklama gelmese de geçtiğimiz süreçteki artışlar baz alınarak çeşitli tahminler yürütülüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı emekli ve memur maaşlarında olduğu gibi altı ayda bir sosyal yardım ödemelerinde artışa gidiyor. Bu durumda, temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş memur maaş katsayısına göre belirlenen destek ödemeleri ile ilgili bilgilendirmede bulunacak. Memur maaş zammı da haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde duyurulmasının ardından belli olacak.

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

Destek Ödemeleri Ne Kadar Artacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayında sosyal yardımlarda artışa gitmesi beklenirken, destek ödemelerinin hangi oranda yükseleceği merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine altı ayda bir memur maaş katsayısına göre zam yaparken, altı aylık enflasyonun da yüzde 20 ile 25 aralığında olacağına dair tahminler bulunuyor. Bu çerçevede, memur maaşlarına yüzde 20 ile 25 aralığında zam yapılması durumunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da destek ödemelerindeki artışlara ve güncel ödeme tutarlarına ilişkin bilgilendirmede bulunacak.

Haber Editörü