Sosyal Yardım Zamları 2024! Destek Ödemesi Alanlar Araştırıyor

Sosyal Yardım Zamları 2024! Destek Ödemesi Alanlar Araştırıyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar destek ödemelerindeki artışlara ilişkin araştırmalar gerçekleştiriyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerini nisan ayında Ramazan Bayramı öncesinde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletti. Ramazan Bayramı öncesinde ödemeler sağlanırken, önümüzdeki aylarda ise ay ortasında farklı sosyal yardım ödemelerinin iletilmesi bekleniyor. Söz konusu desteklere ilişkin gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, sosyal yardımlardaki artışlara ilişkin de araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, bakanlığın destek ödemelerine hangi tarihte zam yapacağı ve güncel ödeme tutarları merak ediliyor.

Sosyal Yardım Zamları 2024 Temmuz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ocak ayında olduğu gibi temmuz ayında da sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu'nun temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ve altı aylık enflasyon verisinin netlik kazanmasının ardından evde bakım maaşında, sosyal ve ekonomik destek ödemesinde, yaşlı ve engelli aylıklarında artış yaşanacak. Sosyal yardım ödemelerindeki artışlar belirlenirken enflasyon verileri belirleyici olduğu için enflasyon verilerine dair gelişmeler memurlar ve emekliler tarafından olduğu kadar sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar tarafından da yakından takip edilecek.

2023/10/16/hesap-makinesi.jpg

Sosyal Yardımlar Ne Kadar Artacak?

Ocak ayında sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapılmış ve sosyal yardımlar yüzde 50'ye yakın orada zamlanmıştı. Destek ödemelerinin artırılmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş desteklerdeki artışlara dair kamuoyunu bilgilendirdi. Bu çerçevede, temmuz ayında da memur maaş katsayısına göre sosyal yardımlara zam yapılacak. Yılın ilk üç ayındaki enflasyon verileri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre üç aylık enflasyon farkı yüzde 15,05 olurken, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları sonrasında bu oranın yükseleceği tahmin ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını temmuz ayının ilk günlerinde duyurmasının ardından altı aylık enflasyon yüzde 20 ile 25 aralığında yer alırsa sosyal yardımlarda da benzer oranda artış sağlanabilir.

Haber Editörü