Sosyal Yardımlar Nisanda da Ödenecek! İşte Ödemeler ve Miktarları

Sosyal Yardımlar Nisanda da Ödenecek! İşte Ödemeler ve Miktarları
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın nisan ayında ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara ileteceği destek ödemeleri merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayında sosyal yardım ödemelerini ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletecek. Bu çerçevede, nisan ayına sayılı günler kala sosyal yardım ödemelerinin ne zaman verileceği ve güncel ödeme tutarları araştırılıyor. 10 Nisan tarihinde Ramazan Bayramı’nın başlayacak olmasından dolayı aile destek paketi ödemelerinin, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, evde bakım maaşının bayramdan önce sağlanıp sağlanmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Nisan 2024 Aile Bakanlığı Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nisan ayı destek ödemelerinin hangi tarihte verileceğine dair henüz açıklamada bulunmadı ancak geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 10 Nisan civarında 850 TL'den başlayan ve hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 1250 TL'ye kadar ulaşan aile destek paketi ödemesinin verileceği düşünülüyor. 15 Mart'ta ise 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı verilebilir. Düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için hayata geçirilen sosyal ve ekonomik destek ödemesinin de nisan ayında geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ay ortasında sağlanması bekleniyor.

2023/10/15/turk-lirasi.jpeg

Bayramdan Önce Destek Ödemeleri Verilecek?

10 Nisan'da aile destek paketi ödemelerinin, 15 Nisan civarında evde bakım maaşı ile sosyal ve ekonomik destek ödemesinin hesaplara yatacağı düşünülürken, 10 Nisan tarihinde Ramazan Bayramı'nın başlayacak olması nedeniyle sosyal yardımların bayram öncesinde verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerini genellikle ay ortasında hesaplara yatırırken, bayram öncesinde ödemelerin yapılacağına dair resmi bir açıklama gelmedi. Bu durumda, önümüzdeki günlerde Ramazan Bayramı öncesinde ödemelerin sağlanacağına dair karar alınması durumunda bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile kamuoyunu aydınlatabilir.

Haber Editörü