Sosyal Yardımlar Temmuz Zammı Hesaplaması! Beklenen Zam Miktarları

Sosyal Yardımlar Temmuz Zammı Hesaplaması! Beklenen Zam Miktarları
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemelerine hangi tarihte ne kadar zam yapacağı merak ediliyor.

Nisan ayının ilk gününde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın aile destek paketini, sosyal ve ekonomik destek ödemesini, evde bakım maaşını belirli bir takvime göre ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatıracak. Söz konusu destek ödemelerine dair bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, ocak ayında memur maaş katsayısına göre yüzde 49,25 oranında zamlanan destek ödemelerinin hangi tarihte yeniden yükseleceği merak edilen konular arasında yer alıyor.

Aile Bakanlığı 2024 Temmuz Sosyal Yardım Zamları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine yılda iki defa zam yapıyor. Bu çerçevede, ocak ayında memur maaş katsayısına göre gerçekleşen hesaplamalar neticesinde sosyal yardımlar yüzde 50'ye yakın oranda zamlanırken, temmuz ayında emekli maaşlarında artışa gidilecek. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ve memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş destek ödemelerinin güncel tutarlarına dair kamuoyunu bilgilendirecek.

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

Sosyal Yardımlar Ne Kadar Artacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayının ilk günlerinde sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapması beklenirken, sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar da ödemelerin detaylarına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerinin hangi oranda yükseleceğine ilişkin henüz resmi bir açıklamada bulunmadı fakat geçtiğimiz enflasyon verileri ve tahminleri baz alınarak yürütülen tahminlere göre yüzde 20 dolaylarında bir artış hayata geçebilir. Mart, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından memur maaş zamları için daha net bir tablo ortaya çıkacak. Memur maaş zammının açıklanmasının ardından ise sosyal yardım ödemelerinin artış miktarı belli olacak.

Haber Editörü