Sosyal Yardımlara Zam Gelecek! Evde Bakım Yardımı, 65 Yaş, SED

Sosyal Yardımlara Zam Gelecek! Evde Bakım Yardımı, 65 Yaş, SED
Sosyal yardım ödemelerine hangi tarihte zam yapılacağı ve gerçekleşecek artış neticesinde desteklerin kaç TL olacağı merak ediliyor.

65 yaş aylığından evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarından sosyal ve ekonomik destek ödemesine kadar çeşitli sosyal yardımlara temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zam yapılacak. Bu çerçevede, sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşlar da temmuz ayında memur maaşlarının hangi oranda yükseleceğini ve memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından sosyal yardımlarda hangi oranda artışa gidileceğini araştırıyorlar. Yılın ilk üç ayındaki enflasyon verileri baz alınarak emekli ve memur maaşları için hesaplamalar gerçekleşirken, sosyal yardımlardaki artışlara dair de tahminler yürütülüyor.

Sosyal Yardımlar 2024 Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemelerine temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zam yapması bekleniyor. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını temmuz ayının ilk günlerinde duyurmasının ardından memur maaşlarındaki artış oranı belli olacak. Yılın ilk üç ayındaki enflasyon farkı yüzde 15,05 olarak belirlenirken, temmuz ayında memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunuyor. Bu çerçevede, memur maaşlarına yüzde 20 ile 25 aralığında artışa gidilmesi halinde evde bakım maaşı, sosyal ve ekonomik destek ödemesi, yaşlı ve engelli aylıkları da yüzde 20 ile 25 aralığında yükselebilir.

2023/10/21/turk-lirasi.jpg

Hangi Destek Ödemeler Yükselecek?

Temmuz ayında sosyal yardım ödemelerine hangi oranda zam yapılacağına dair araştırmalar gerçekleştirilirken, sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar da destek ödemelerindeki artışları merak ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine altı ayda bir memur maaş katsayısına göre zam yapıyor. Bu çerçevede, evde bakım maaşında, sosyal ve ekonomik destek ödemesinde, yaşlı ve engelli aylıklıklarında ocak ayında yüzde 50'ye yakın orada artış sağlanmıştı. Temmuz ayında da söz konusu destek ödemelerine zam yapılması bekleniyor. Aile destek paketi ödemelerinde ocak ayında artışına gidilmezken, temmuz ayında artış oluşması durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanabilir.

Haber Editörü