Sosyal Yardımlarda 2024 Yılı Zammı! O Tarihte Miktarlar Yükselecek

Sosyal Yardımlarda 2024 Yılı Zammı! O Tarihte Miktarlar Yükselecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek ödemelerine hangi tarihte zam yapacağı ve sosyal yardımların güncel tutarları araştırılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ocak ayında memur maaş katsayısına göre zam yapmış ve yüzde 50'ye yakın oranda zamlanan destek ödemelerini şubat ayında olduğu gibi mart ayında da ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırmıştı. Söz konusu desteklerin verilmesinin ardından bakanlık zamlı destekler için resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile kamuoyunu bilgilendirirken, sosyal yardımlara 2024 yılında hangi tarihte artış yapılacağı da merak ediliyor. Bu çerçevede, destek ödemelerine ne zaman zam yapılacağı ve hangi oranda artışa gidileceği araştırılıyor.

Sosyal Yardım Zammı 2024 Temmuz

Temmuz ayında ocak ayında olduğu gibi sosyal yardım ödemelerine altı aylık enflasyon verisine göre memur maaş katsayısının belli olmasının ardından zam yapılacak. Bu çerçevede, memur maaş katsayısına ilişkin gelişmeler sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar tarafından yakından takip edilecek. Sosyal yardımlara hangi oranda zam yapılacağı henüz belli olmadı ancak ocak ve şubat ayı enflasyon verileri üzerinden yapılan hesaplamalara göre iki aylık enflasyon farkı yüzde 11,53 olarak belirlenirken, mart, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından bu oranın artacağı düşünülüyor.

2023/10/16/hesap-makinesi-gorseli-2.jpg

Sosyal Yardımlar Güncel Tutarlar 2024

2024 yılının ortasında sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapılması beklenirken, söz konusu destek ödemelerindeki artışlara dair araştırmalar hız kesmeden devam ederken, sosyal yardımların güncel tutarları da araştırılıyor. Ocak ayında memur maaş katsayısına göre yapılan zam neticesinde evde bakım maaşı 7608 TL’ye, sosyal ve ekonomik destek ödemesi ortalama 5330 TL'ye çıkarken, doğalgaz tüketim desteği ise yıllık 1500 TL ile 3500 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi mart ayında da aile destek paketi ödemeleri çerçevesinde hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişen tutarlarda ödemeler yapılıyor.

Haber Editörü