Sosyal Yardımlarda Zam İhtimalleri! Sene Ortasında Miktarlar Artacak

Sosyal Yardımlarda Zam İhtimalleri! Sene Ortasında Miktarlar Artacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2024 yılının ortasında sosyal yardımlara hangi oranda zam yapacağı merak ediliyor.

Ramazan Bayramı öncesinde 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı, toplam 4.8 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylığı, hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemeleri vatandaşların hesaplarına yatırıldı. Söz konusu desteklerin sağlanmasının ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanırken, nisan ayının ortalarına doğru yaklaşırken sosyal yardımlarda hangi tarihte artışa gidileceği ve destek ödemelerinin ne kadar yükseleceği merak edilen konular arasında yer alıyor.

Destek Ödemesi Zammı 2024 Temmuz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli sosyal yardım ödemelerine altı ayda bir memur maaş katsayısına göre zam yaptığı için temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ve memur maaş zammının netlik kazanması sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın destek ödemelerindeki artışlara ve güncel destek miktarlarına dair kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor. Yılın ilk üç ayındaki enflasyon verileri dikkate alınarak yapılan tahminlere göre üç aylık enflasyon farkı yüzde 15,05 olurken, önümüzdeki aylarda açıklanacak enflasyon rakamları sonrasında bu oranın artacağı tahmin ediliyor. Bu çerçevede, her ayın ilk günlerinde bir önceki gün enflasyon rakamlarına ilişkin Türkiye İstatistik Kurumu'nun yapacağı açıklamalar sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar tarafından yakından takip edilecek.

2023/10/17/turk-lirasi.jpg

Nisan 2024 Aile Bakanlığı Ödemeleri

Temmuz ayında sosyal yardım ödemelerinde hangi oranda artışa gidileceğine dair araştırmalar gerçekleştirilirken, nisan ayının ortalarına doğru yaklaşırken sosyal yardım ödemelerine dair yapılan açıklamalar da vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerini Ramazan Bayram öncesinde hesaplara yatırmaya başladı. Ramazan Bayramı nedeniyle aile destek paketi, yaşlı ve engelli aylıkları, evde bakım maaşı bayram öncesinde hesaplara aktarılırken, sosyal ve ekonomik destek ödemesi ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması durumunda da bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlayacak.

Haber Editörü