Sosyal Yardımların Zam Takvimi! O Veriler Çok Önemli

Sosyal Yardımların Zam Takvimi! O Veriler Çok Önemli
Sosyal yardım ödemelerinin hangi tarihte zamlanacağı ve destek ödemelerinin kaç TL’ye yükseleceği merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerini mayıs ayında da ay ortasında ülke genelindeki vatandaşlara iletecek. Nisan ayı destek ödemelerinin verilmesinin ardından mayıs ödemelerine dair araştırmalar gerçekleştirilirken, destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar artışları da merak ediyorlar. Bu çerçevede, önümüzdeki süreçlerde sosyal yardımlara hangi oranda zam yapılacağı ve destek ödemelerinin artışlarının hangi tarihte netlik kazanacağı araştırılan konular arasında yer alıyor.

Aile Bakanlığı 2024 Temmuz Sosyal Yardım Zammı

Milyonlarca emeklinin ve memurun maaşlarının altı aylık enflasyon verisine göre artırılmasının ardından Türkiye İstatistik Kurumu'nun altı aylık enflasyon verisine göre belirlenen maaş zamları ile birlikte sosyal yardımlardaki artışlar netlik kazanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ocak ayında memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerine zam yapmıştı. Bu çerçevede, temmuz ayında da destek ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapılacak. Gerçekleşecek artış neticesinde destek ödemelerinin hangi seviyeye yükseleceği merak edilirken, güncel oranlar üzerinden hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Türkiye istatistik Kurumu’nun yılık ilk üç ayında açıkladığı enflasyon oranlarına göre üç aylık enflasyon farkı yüzde 15,05 olarak belirlenirken, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından altı aylık enflasyonun yüzde 20 ile 25 aralığında olacağı tahmin ediliyor. Memur maaşlarına yüzde 20-25 aralığında artışa gidilmesi durumunda ise sosyal yardımlar da benzer oranlarda artabilir.

2023/10/22/turk-lirasi.jpg

Mayıs 2024 Destek Ödemesi Tarihleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayında sosyal yardımlara hangi oranda zam yapacağının yanı sıra, söz konusu desteklerin güncel miktarları merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayında da destek ödemelerini hesaplara yatıracak. Bu çerçevede, 10-20 Mayıs tarihleri arasında 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerinin, 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının, ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin verilmesi halinde bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlayacak.

Haber Editörü