SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Maaşları Artacak! Tarih ve Tahmini Zam Oranı

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Maaşları Artacak! Tarih ve Tahmini Zam Oranı
SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarına hangi tarihte zam yapılacağı ve gerçekleşecek artış neticesinde maaşların kaç TL olacak merak ediliyor.

Nisan ayı emekli maaş ödemeleri devam ederken, emeklilerin gözü kulağı maaş zamlarına ilişkin resmi makamlardan gelecek açıklamalara çevrildi. Asgari ücrete yıl içerisinde ara zam yapılmayacağı netlik kazanırken, emekli ve memur maaşlarına ise altı ayda bir enflasyon verilerine göre zam yapılıyor. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarında artışa gidilecek. Emekliler de üç aylık enflasyon farkı üzerinden gerçekleşen hesaplamaları ve tahminleri nisan ayının son günlerine doğru yaklaşırken yakından takip ediyorlar.

Emekli Maaş Zammı 2024

Türkiye İstatistik Kurumu her ayın ilk günlerinde olduğu gibi temmuz ayının ilk günlerinde de bir önceki ayın enflasyon rakamlarına ilişkin bilgilendirmede bulunacak. Bu çerçevede, haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde açıklanması ve altı aylık enflasyon verisinin netlik kazanması sonrasında emekli ve memur maaşları için net bir tablo ortaya çıkacak. Ocak, şubat ve mart ayı enflasyon rakamları baz alınarak yapılan hesaplamalara göre üç aylık enflasyon farkı yüzde 15,05 olarak belirlenirken, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın artacağı tahmin ediliyor. Emekliler ve memurlar da enflasyon verilerini ve söz konusu veriler üzerinden yapılan hesaplamaları araştırıyorlar.

2023/10/17/turk-lirasi.jpg

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Üç aylık enflasyon farkı yüzde 15,05 olarak belirlenirken, emekli maaşlarına zam yapılmasının ardından en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Milyonlarca emeklinin maaşına temmuz ayında zam yapılacak. Gerçekleşecek artış neticesinde en düşük emekli maaşının da yükselmesi bekleniyor. En düşük emekli maaşının ne kadar artacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak emekli maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında zamlanacağına dair tahminler bulunduğu için en düşük emekli maaşı da 12.000 TL ile 12.500 TL aralığında yer alabilir.

Haber Editörü