SSK ve Bağkur Emekli Zammı! İşte Beklenen Zam Oranları

SSK ve Bağkur Emekli Zammı! İşte Beklenen Zam Oranları
SSK ve Bağkur emekli maaşlarına yapılacak zam için hesaplamalar kız kesmeden devam ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarını önümüzdeki süreçlerde açıklayacak. Gelecek ayların ilk günlerinde söz konusu enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından altı aylık enflasyon verisi belli olacak. Böylece, milyonlarca emeklinin ve memurun maaşına hangi oranda zam yapılacağı netlik kazanacak. Emekliler ve memurlar enflasyon verileri için bekleyişlerini sürdürürken, yılın ilk üç ayındaki enflasyon oranları ile de hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, yılın ilk üç ayındaki enflasyon verisinin ne kadar olduğu ve altı aylık enflasyon tahminleri en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

Emekli Zammı 3 Aylık Enflasyon Farkı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun yılın ilk üç ayındaki enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamalara göre üç aylık enflasyon farkı yüzde 15,05 olarak belirlenirken, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından emekli ve memur maaşları için daha net bir tablo ortaya çıkacak. Üç aylık enflasyon farkının önümüzdeki aylarda açıklanacak enflasyon rakamları ile artması beklenirken, SSK ve Bağkur emeklileri de her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon oranlarına ilişkin Türkiye İstatistik Kurumu'nun yapacağı açıklamaları yakından takip edecekler.

Emekli Zammı Tahminleri 2024

Ocak ayında milyonlarca SSK ve Bağkur emeklisinin maaşı yüzde 49,25 oranında artarken, temmuz ayında maaşlarda hangi oranda artışa gidileceği merak ediliyor. Emekli maaş zamları altı aylık enflasyon verisine göre belirleniyor. Bu durumda, enflasyon rakamları için bekleyiş sürerken, emekli maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına ilişkin tahminler bulunuyor. En düşük emekli maaşına da yüzde 20 ile 25 aralığında zam yapılırsa en düşük emekli maaşı 12.000 TL seviyesine çıkabilir.

Haber Editörü