SSK ve Bağkur Emeklileri Mutlu Olacak! Beklenen Zam Oranları

SSK ve Bağkur Emeklileri Mutlu Olacak! Beklenen Zam Oranları
SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına temmuz ayında hangi oranda zam yapılacağı merak edilen konular arasında yer alıyor.

Temmuz ayında Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını duyurmasının ardından emekli ve memur maaşlarında, sosyal yardım ödemelerinde artışa gidilecek. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon rakamları vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, güncel enflasyon verileri üzerinden de hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Yılın ilk üç ayındaki enflasyonun ne kadar olduğu ve altı aylık enflasyon oranı için tahminlerin hangi seviyede yer aldığı merak ediliyor.

Emekli Maaş Zammı 2024

Türkiye İstatistik Kurumu'nun temmuz ayında haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından emekli maaş zamlarının belli olması beklenirken, yılın ilk üç ayındaki enflasyon verileri baz alınarak yapılan hesaplamalara göre üç aylık zam oranı yüzde 15,05 olarak belirlendi. Nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları ise henüz açıklanmadı. Söz konusu enflasyon rakamlarının da duyurulmasının ardından emekli maaşlarına yüzde 20 ile 25 aralığında artışa gidilebilir. Emekliler de önümüzdeki ayların ilk günlerinde enflasyon verileri ile ilgili Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılacak açıklamaları yakından takip edecekler.

2023/10/15/turk-lirasi.jpeg

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Temmuz ayında emekli maaşlarının hangi oranda artacağına dair hesaplamalar gerçekleştirilirken, en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı da araştırılan konular arasında yer alıyor. Emekli maaşlarına yüzde 20 oranında zam yapılması durumunda en düşük emekli maaşı 12.000 TL seviyesine yükselebilir. SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarındaki artış oranı yüzde 25 olarak belirlenmesi durumunda ise en düşük emekli maaşı 12.500 TL seviyesine kadar çıkabilir. En düşük emekli maaşlarının, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarının, memur maaşlarının, sosyal yardım ödemelerinin hangi tarihte zamlanacağı ve güncel destek miktarlarının kaç TL olacağı ile ilgili tablo Türkiye İstatistik Kurumu'nun önümüzdeki aylarda açıklayacağı enflasyon rakamları ile netlik kazanacak.

Haber Editörü