SSK ve Bağkur Emeklisi Dikkat! En Düşük Maaş Tahminleri

SSK ve Bağkur Emeklisi Dikkat! En Düşük Maaş Tahminleri
Temmuz ayında emekli maaşlarında artışa gidilmesinin ardından 10.000 TL olan en düşük emekli maaşının hangi seviyeye yükseleceği merak ediliyor.

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri her ayın ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun bir önceki ayın enflasyon rakamlarına dair yaptığı açıklamaları yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, enflasyon verileri dikkate alınarak gerçekleşen hesaplamalara göre üç aylık enflasyon farkı yüzde 15,05 olarak belirlenirken, önümüzdeki üç ayın enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli maaşlarında hangi oranda artışa gidileceği ve en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı merak edilen konular arasında yer alıyor.

En Düşük Emekli Maaşı 2024 Temmuz Zammı

Emekli maaşlarına altı ayda bir enflasyon verilerine göre zam yapılırken, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından emekli maaşları artacak. Emekli maaşlarına hangi oranda zam yapılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak yılın ilk üç ayındaki enflasyon oranı yüzde 15,05 olarak belirlenirken, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından bu oranının artması bekleniyor. Bu çerçevede, enflasyon verileri için bekleyiş sürerken, altı aylık enflasyonun yüzde 20 ile 25 aralığında oluşması durumunda en düşük emekli maaşının da 12.000 TL ile 12.500 TL aralığında yer alması bekleniyor. En düşük emekli maaşında net tablo temmuz ayının ilk günlerinde ortaya çıkacak.

2023/10/26/hesap-makinesi.jpg

Emekli Maaşları 2024 Nisan Ödemeleri

Temmuz ayında emekli maaşlarında hangi oranda artışa gidileceği merak edilirken, nisan ayında tahsis numarasının son rakamına göre SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş ödemelerinin gerçekleştirileceği tarihler de araştırılıyor. Bu kapsamda, tahsis numarasının son rakamına göre maaş ödeme tarihleri şöyle:

SSK Emeklileri İçin
Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18’inde,
Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19’unda,
Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23’ünde,
Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24’ünde,
Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25’inde,
Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26’sında

Bağkur Emekliler İçin
Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25’inde,
Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26’sınde,
Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28’inde

Haber Editörü