SSK ve Bağkur Emeklisi Maaş Zammı! En Düşük Emekli Maaşı 2024

SSK ve Bağkur Emeklisi Maaş Zammı! En Düşük Emekli Maaşı 2024
SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarında hangi oranda artışa gidileceği ve gerçekleşecek artış neticesinde en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı nisan ayının son günlerinde merak ediliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu mayıs ayının ilk günlerinde nisan ayı enflasyon rakamlarını duyuracak. Söz konusu enflasyon verileri için bekleyiş sürerken, SSK ve Bağkur emeklileri de maaş zamlarına dair hesaplamaları yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, yılın ilk üç ayındaki enflasyon verileri baz alınarak emekli ve memur maaşları için hesaplamalar gerçekleştirilirken, önümüzdeki aylardaki enflasyon tahminleri ile de hesap tabloları oluşturuluyor.

Emekli Zammı 2024 Temmuz

Temmuz ayında SSK ve Bağkur emekli maaşlarına altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılacak. Altı aylık enflasyon verisi de haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından belli olacak. Bu çerçevede, yılın ilk üç ayındaki enflasyon farkı yüzde 15,05 olarak belirlenirken, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının önümüzdeki ayların ilk günlerinde TÜİK tarafından duyurulmasının ardından bu oranın yükselmesi bekleniyor. Emekliler, memurlar ve sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da önümüzdeki aylarda Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon rakamlarına ilişkin yapacağı açıklamaları yakından takip edecekler.

2023/10/26/hesap-makinesi.jpg

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Yılın ilk üç ayındaki enflasyon rakamları üzerinden SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşları için hesaplamalar gerçekleştirilirken, en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı da araştırılan konular arasında yer alıyor. Emekli maaşlarına temmuz ayında yüzde 20 ile 25 oranında zam yapılacağına dair tahminler bulunuyor. Bu çerçevede, emekli maaşlarına yüzde 20 ile 25 oranında artış gidilmesi durumunda en düşük emekli maaşı da 12.000 TL ile 12.500 TL aralığında yer alabilir.

Haber Editörü