Tarım Bakanlığı Duyurdu! Çiftçiler İçin 520 Milyon TL Kaynak Ayrıldı

Tarım Bakanlığı Duyurdu! Çiftçiler İçin 520 Milyon TL Kaynak Ayrıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı farklı projeler çerçevesinde çiftçilere sunulacak olan destekler ile ilgili bilgilendirmede bulunuyor.

Nisan ayında da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın cuma günleri tarımsal destek ödemelerini çiftçilerin hesaplarına yatırması bekleniyor. Bu çerçevede, bu hafta ya da önümüzdeki haftalarda farklı alt başlıklardan oluşan nisan ayının ikinci tarımsal destek ödemesinin sağlanması durumunda bakanlığın açıklama yapacağı düşünülürken, tarımsal destek ödemelerinin yanı sıra farklı programlar çerçevesinde sunulan destekler de merak edilen konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı da çeşitli projeler çerçevesinde ödemeler yapıldıkça resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden nisan ayının ortalarında yayınladığı duyurular ile kamuoyunu bilgilendiriyor.

TAKE Projesi 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıklamasına göre son üç yıl içerisinde tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi ile 1241 projeye 950 milyon TL ayni destek sağlanırken, 2024 yılında 520 milyon TL kaynak ayrıldı. 120.000 çiftçinin yararlanması hedeflenirken, projenin ayrıntılarda ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sosyal medya hesabı üzerinden bilgilendirme metni yayınlandı. Söz konusu destek ile ilgili açıklama:

’’Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesiyle bitkisel üretimimiz artmaya devam ediyor. Son 3 yıl içerisinde; 1.241 projeye 950 milyon ₺ ayni destek sağlandı. 2024 yılında 520 milyon ₺ kaynak ayırdığımız projeden 120 bin çiftçimizin yararlanmasını hedefliyoruz’’ denildi.

2023/10/15/turk-lirasi-2.jpg

Tarımsal Destekler 2024 Nisan

Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi çerçevesinde sunulacak olan desteklere dair bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım ile bilgi verilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destek ödemeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerini genellikle cuma günleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırıyor. Bu kapsamda, nisan ayında da cuma günleri tarımsal destek ödemeleri sağlanabilir. İlerleyen süreçlerde cuma günleri tarımsal destek ödemeleri verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanacak. Tarımsal destek ödemelerinin yarın sıra farklı projeler çerçevesinde de destekler sunuldukça bakanlık bilgilendirme yapıyor.

Haber Editörü