Tarım Bakanlığı Mart Sonunda Ödedi! Bu Hafta 2 Yeni Destek Verildi

Tarım Bakanlığı Mart Sonunda Ödedi! Bu Hafta 2 Yeni Destek Verildi
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın mart ayının son haftasında sağladığı destek ödemelerine dair araştırmalar yapılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz aylarda olduğu gibi mart ayında da cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerini çiftçilere iletiyor. Söz konusu tarımsal destek ödemelerine ilişkin gelişmeler üreticiler tarafından yakından takip edilirken, çay üreticilerine sağlanan desteklere dair açıklamalar yapılıyor. Bu çerçevede, mart ayının son günlerinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular üreticiler tarafından yakından takip ediliyor.

Tarım Bakanlığı Çay Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre mart ayının son günlerinde çay üreticilerine 363.600.000 TL destek ödemesi sağlandı. Çay üreticilere destek verilmesinin ardından Bakan İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Söz konusu paylaşımda:

”ÇAYKUR aracılığıyla 363 milyon 608 bin 530 lira ödemeyi çay üreticilerimizin hesaplarına bugün (28 Mart 2024 Perşembe) aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun." İfadeleri yer aldı.

2023/10/15/turk-lirasi.jpeg

Tarımsal Destek Ödemesi 2024 Mart

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çay üreticilerine destek ödemesini iletmesinin ardından, tarımsal destek ödemelerine dair de araştırmalar gerçekleştiriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı dün itibariyle üç farklı alt başlıktan oluşan tarımsal destek ödemesini ülke genelindeki çiftçilere iletti. Üç farklı alt başlıktan oluşan tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları ve ödeme tutarları şu şekilde:

Hayvan Hastalıkları Tazminatı Desteği: 90 milyon 346 bin TL

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteği: 52 milyon 128 bin TL

Damızlık Ana Arı Desteği: 108 bin TL

Nisan ayında da cuma günleri tarımsal destek ödemelerinin sağlanması bekleniyor. Cuma günleri tarımsal destek ödemeleri verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanacak. Bu kapsamda, nisan ayında da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal desteklere dair yaptığı açıklamalar üreticiler tarafından yakından takip edilecek.

Haber Editörü