Tarım Bakanlığı’ndan Hibe Desteği! Çiftçilere Ödemeler Sağlanacak

Tarım Bakanlığı’ndan Hibe Desteği! Çiftçilere Ödemeler Sağlanacak
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın üreticilere sağlayacağı desteklere dair nisan ayının ilk günlerinde peş peşe açıklamalar geliyor.

Üç farklı alt başlıktan oluşan nisan ayının ilk tarımsal destek ödemesi dün itibariyle ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. Söz konusu tarımsal destek ödemesinin sağlanmasının ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendirilirken, farklı destek programları çerçevesinde yapılacak olan ödemeler de merak ediliyor. Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da IPARD II programı 13. başvuru çağrısı kapsamında gerçekleştirilecek ödemelere ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Tarım Bakanlığı IPARD Destekleri

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre hayvancılık ve gıda işleme sektörlerine yönelik IPARD II programı 13. başvuru çağrısı kapsamında 45 adet projeye toplam 210.6 milyon TL hibe desteği sunulacak. Söz konusu desteğin ayrıntılarına ilişkin bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. IPARD II destekleri ile ilgili açıklamada:

’’Üretimi ve üreticilerimizi desteklemeyi sürdürüyoruz. IPARD-II kapsamında hayvancılık ve gıda işleme sektörlerine yönelik, değerlendirme süreci tamamlanan projelere 210,6 milyon TL HİBE desteği sağlanacak. Böylelikle IPARD-II Programı 13. Başvuru Çağrısı kapsamında; Desteklenen proje sayısı 379’a, Hibe tutarı ise 1.2 milyar TL’ye ulaşmış oldu. Hayırlı, uğurlu olsun’’ ifadelerine yer verdi.

2023/10/17/turk-lirasi.jpg

Tarımsal Destek Ödemeleri 2024 Nisan

Tarım ve Orman Bakanlığı IPARD II programı kapsamında sağlanacak desteklere ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulunurken, tarımsal destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerini genellikle cuma günleri çiftçilere iletiyor. Nisan ayının ilk tarımsal destek ödemesi bu hafta cuma günü ülke genelinde üreticilerin hesaplarına yatırılırken, önümüzdeki haftalarda da farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemeleri cuma günleri iletiledikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu aydınlatılacak.

Haber Editörü