Tarım Müdürlüğü Duyurdu! Destek Başvuruları Başladı

Tarım Müdürlüğü Duyurdu! Destek Başvuruları Başladı
Üreticilere sağlanacak olan destekler için ülke genelindeki İl Tarım ve Orman Müdürlükleri açıklamalarda bulunmaya devam ediyorlar.

Nisan ayında da tarımsal üretimi artırabilmek ve üreticilerin maliyetlerini azaltabilmek için çeşitli destek ödemeleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hesaplara aktarılacak. Geçtiğimiz aylarda cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemeleri sağlanırken, nisan ayında da cuma günleri tarımsal destek ödemelerinin verilmesi bekleniyor. Tarımsal desteklere ve farklı programlar çerçevesinde yapılacak olan yardımlara dair gelişmeler çiftçiler tarafından yakından takip edilirken, ülke genelindeki farklı illerde bulunan Tarım ve Orman Müdürlükleri de destek başvurularına dair resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile bilgilendirmede bulunuyorlar.

Buzağı Desteklemesi Başvurusu

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 2023 yılı ikinci dönem buzağı desteklemesi müracaatları başladı. Söz konusu başvurular 17 Haziran 2024 tarihine kadar devam ederken, Üretici/yetiştirici birliklerine üye olanlar; üyesi oldukları birliğe, birlik üyesi olmayanlar; İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurularını gerçekleştirebilecekleri belirtildi. Söz konusu buzağı desteklemesi başvurularının başlamasının ardından Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yer alan açıklamada:

’’Buzağı Desteklemesi 2023 Yılı 2’nci Dönem Müracaatları Başladı Son başvuru tarihi: 17 Haziran 2024’’ denildi.

2023/10/16/tarim-bakanligi-ekim-2023-destegi.jpg

Nisan 2024 Tarımsal Destekleme Ödemeleri

Nisan ayının ilk gününde Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 2023 yılı ikinci dönem buzağı desteklemesi müracaatlarının başladığını duyururken, ülke genelindeki farklı şehirlerde bulunan üreticiler de tarımsal desteklere dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı genellikle cuma günleri tarımsal destek ödemelerini çiftçilere iletiyor. Bu durumda, nisan ayında da cuma günleri tarımsal destek ödemeleri sağlanabilir. Tarımsal destekler nisan ayında hesaplara aktarıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu aydınlatılacak.

Haber Editörü