Tarımsal Destek Ödemesi Müjdesi! Çiftçilere 1 Milyar 610 Milyon TL Verildi

Tarımsal Destek Ödemesi Müjdesi! Çiftçilere 1 Milyar 610 Milyon TL Verildi
Tarım ve Orman Bakanlığı mart ayının dördüncü tarımsal destek ödemesini bugün itibariyle ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırdı.

Geçtiğimiz hafta cuma günü başlayan ve yedi farklı alt başlıktan oluşan mart ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi TC kimlik numarasının son rakamına göre bugün de çiftçilerin hesaplarına aktarıldı. Söz konusu tarımsal destek ödemesine ilişkin gelişmeler üreticiler tarafından yakından takip edilirken, mart ayının dördüncü tarımsal destek ödemesi de bugün itibariyle verildi. Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destek ödemesini sağlamasının ardından ödemelerin ayrıntılarına ilişkin araştırmalar gerçekleştirilirken, bakanlık da resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamalar ile bilgilendirmede bulundu.

Tarımsal Destek Mart 2024 Ödemesi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre mart ayının dördüncü tarımsal destek ödemesi bugün itibariyle çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. 3 farklı alt başlıktan oluşan tarımsal destek ödemesinin tutarları şu şekilde:

Mazot ve gübre desteği: 1 milyar 598 milyon 374 bin 667 TL
Kırsal kalkınma yatırım desteği: 6 milyon 129 bin 763 TL
Hayvan gen kaynakları desteği: 6 milyon 88 bin 570 TL

2023/10/15/turk-lirasi.jpeg

Çiftçilere Destek Ödemeleri 2024 Mart

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın söz konusu tarımsal destek ödemesini sağlamasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Bakan Yumaklı ‘’Mazot ve gübre desteği, Kırsal kalkınma yatırım desteği, Hayvan gen kaynakları desteği Toplamda 1 milyar 610 milyon 593 bin TL tarımsal destekleme ödemesi bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarılıyor. Hayırlı ve bereketli olsun’’ ifadelerine yer verilirken, tarımsal desteklere ilişkin gelişmeler de üreticiler tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, tarımsal destek ödemeleri genellikle cuma günleri iletildiği için mart ayının beşinci tarımsal destek ödemesinin önümüzdeki hafta cuma günü verilmesi durumunda bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile kamuoyunu aydınlatacak.

Haber Editörü