Temmuzda Emekli Maaşları Ne Kadar Artacak? İki Oran Ön Plana Çıkıyor!

Temmuzda Emekli Maaşları Ne Kadar Artacak? İki Oran Ön Plana Çıkıyor!
Temmuz ayının ilk günlerinde milyonlarca SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklisinin maaşının hangi oranda zamlanacağı merak ediliyor.

Ocak ayının ilk günlerinde aralık ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından duyurulmasının ardından milyonlarca emeklinin maaşına yüzde 49,25 oranında zam yapılmıştı. Emekli maaş zamlarının belli olmasının ardından, zamlı emekli maaşları belirli bir takvime göre hesaplara yatırılırken, temmuz ayındaki artış ile ilgili de araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, temmuz ayında emekli maaşlarının hangi oranda artacağı ve üç aylık enflasyon farkı nisan ayının ortalarına doğru yaklaşırken araştırılıyor.

Emekli Maaş Zammı 2024 Temmuz

Temmuz ayında emekli maaşlarının hangi oranda zamlanacağı Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından belli olacak. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerine kadar her ayın ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun bir önceki ayın enflasyon rakamlarına dair yapacağı açıklamalar emekliler ve memurlar tarafından yakından takip edilecek. Yılın ilk üç ayındaki enflasyon verileri dikkate alınarak gerçekleşen hesaplamalara göre üç aylık enflasyon farkı yüzde 15,05 olurken, nisan, mayıs, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranının artması bekleniyor. Bu durumda, temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 20 ile 25 aralığında artış yapılacağına ilişkin tahminler bulunurken, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından daha net bir tablo ortaya çıkacak.

2023/10/26/hesap-makinesi.jpg

Emekli Maaşı Ödemeleri 2024 Nisan

Temmuz ayında emekli maaşlarının hangi oranda zamlanacağı merak edilirken, emekli maaş ödemelerinin tarihlerine dair araştırmalar gerçekleştiriliyor. Tahsis numarasının son rakamına göre SSK ve Bağkur emeklilerine nisan ayında maaşların sağlanacağı tarihler şöyle:

SSK Emeklileri İçin
Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18’inde,
Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19’unda,
Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23’ünde,
Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24’ünde,
Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25’inde,
Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26’sında

Bağkur Emekliler İçin
Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25’inde,
Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26’sınde,
Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27’sinde,
Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28’inde

Haber Editörü