Yem Desteği Veriliyor! Çiftçilere Hibeli Destekler Devam Ediyor

Yem Desteği Veriliyor! Çiftçilere Hibeli Destekler Devam Ediyor
Çiftçilere sağlanan yem desteklerine dair mart ayının son günlerinde belediyeler açıklamalarda bulunmaya devam ediyorlar.

Mart ayının ilk günlerinden itibaren cuma günleri farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemeleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarılırken, bu hafta cuma günü de mart ayının beşinci tarımsal destek ödemesinin verileceği tahmin ediliyor. Söz konusu tarımsal desteklere dair gelişmeler üreticiler tarafından yakından takip edilirken, ülke genelindeki farklı belediyeler de çiftçilere yem destekleri sunuyorlar. Bu kapsamda, belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Çiftçilere Yem Desteği

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre yüzde 15'i hibeli 366 çuval yem desteği gerçekleştirildi. Söz konusu yem desteğinin verilmesinin ardından belediyenin resmi internet sitesinde yer alan duyuruda:

‘’Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Kırsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Şube Müdürlüğü tarafından artan üretim girdi maliyetlerine yetişemeyen büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yüzde 15 hibeli yem desteği devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçim vaatleri arasında yer alan Süt Yem Projesi kapsamında Elmalı’nın Yuva Mahallesi’ndeki 9 üreticiye toplam 366 çuval süt yemi desteğinde bulunuldu. Proje kapsamında 1 ila 5 tane sağmal büyükbaş hayvanı olan üreticilere yıl boyunca hayvan başına ayda bir 300 kilo yem desteği verilmeye devam edilecek’’ denildi.

2023/10/21/tarim.jpg

Tarımsal Destekler Mart 2024

Belediyelerin tarımsal destek projeleri üreticiler tarafından yakından takip edilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destek ödemeleri de araştırılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı genellikle cuma günleri tarımsal destekler sağladığı için bu hafta cuma günü de farklı alt başlıklardan oluşan mart ayının beşinci tarımsal destek ödemesi sağlanabilir. Söz konusu tarımsal desteklerin yanı sıra, Tarım ve Orman Bakanlığı farklı programlar çerçevesinde de ödemeler gerçekleştiriyor. Diğer ödemeler yapıldıkça da bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanıyor.

Haber Editörü