Yüzde 140 Zam Müjdesi! Belediyede İmzalar Nisanda Atıldı

Yüzde 140 Zam Müjdesi! Belediyede İmzalar Nisanda Atıldı
Belediye personelinin maaş zamlarına ve sosyal haklarındaki iyileştirmelere ilişkin nisan ayının son günlerinde yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Temmuz ayına kadar milyonlarca emeklinin ve memurun gözü kulağı her ayın ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklayacağı enflasyon rakamlarına çevrilecek. Söz konusu enflasyon rakamlarının netlik kazanmasının ardından temmuz ayının ilk günlerinde milyonlarca memurun ve emeklinin maaşına zam yapılacak. Memur maaş zammının açıklanmasının ardından sosyal yardımlarda artışa gidilecek. Söz konusu artışlara dair gelişmeler yakından takip edilirken, ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personeller de sendikalar ile belediye yönetimleri arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi ve ek protokol görüşmelerinden çıkacak neticeleri yakından takip ediyorlar.

Sosyal Yardımlara Yüzde 140 Zam

Konak Belediyesi ile Belediye-İş arasında yapılan toplu iş sözleşmesi düzenlenen imza töreni ile gerçekleşirken, söz konusu sözleşmeyle birlikte maaşlarda yapılan iyileştirmenin yanı sıra sosyal yardımlarda yüzde 140 oranında artışa gidildi. Toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından açıklamalarda bulunan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu:

“Hep söylediğim bir şey var, aday adayıyken de adayken de şimdi de… Bu bir ekip işi. Belediye başarısı, becerisi bir ekip işi. Tek başına, bir belediye başkanı asla bir hikaye yazamaz. Bir kahramanlık hikayesi de ortaya koyamaz. Biz, bütün çalışanlarımızla aynı amaç için yola çıkarsak, halkına hizmet eden, güler yüzlü, insanları mutlu eden, Konak’takileri mutlu eden bir çalışma anlayışını benimsersek, birlikte çalışırsak başarı gelir. Dolayısıyla sizin mutluluğunuz benim için çok önemli. Benim de sizden istediğim, bu çıktığımız yolda, bu beş yıl boyunca yanımda olmanız. Emeğinizle, gücünüzle, desteğinizle; yapacağımız projelerde, hizmetlerde beni desteklemeniz” dedi.

2023/10/26/hesap-makinesi.jpg

Maaş Zamları 2024 Nisan

Konak Belediyesi'nde imzalanan toplu iş sözleşmesinin ardından sosyal yardımlardaki artışa ilişkin açıklama yapılırken, ülke genelindeki farklı belediyelerde çalışan personeller de maaş zamları ve sosyal haklardaki iyileştirmeler için belediye yönetimleriyle sendikalar arasında gerçekleşen görüşmeler neticesinde çıkacak kararı merak ediyorlar. İlerleyen günlerde de belediye yönetimleriyle sendikalar arasında protokoller ya da toplu iş sözleşmeleri imzalandıkça belediyelerin resmi internet sitelerinden, sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

Haber Editörü