Yüzde 67 Maaş Zammı Müjdesi! Mart Sonunda İmzalar Atıldı

Yüzde 67 Maaş Zammı Müjdesi! Mart Sonunda İmzalar Atıldı
Ülke genelindeki farklı belediyeler mart ayının son günlerinde de maaş zamlarına dair bilgilendirmede bulunuyorlar.

Nisan ayı öncesinde belediye personellerinin sosyal haklarındakileştirmelerin ve maaş zamlarının belirlenebilmesi için yurt çapındaki farklı belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi, ek protokol görüşmeleri hız kesmeden devam ederken, belediye personelleri de söz konusu görüşmelerden çıkacak neticeleri yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, belediye personellerinin maaş zamları ve sosyal haklaradakileştirmeler için anlaşmalar sağlandıkça belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendiriliyor.

Maaşlara Yüzde 67 Zam

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketleri İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ’ta çalışan 5800 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Söz konusu toplu iş sözleşmesi ile birlikte ücretlerde birinci yılda yüzde 67,07 oranında artış sağlanırken, maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer:

“5 yıl boyunca eşit işe eşit ücret için, alın teri döken kardeşlerim emeğinin karşılığını alsın diye çabaladık. Sizi enflasyona ezdirmemek için yapmam gerekeni sonuna kadar zorladım. Her birinizi çok seviyorum. Siz bir yandan ailelerinizi geçindirmek için emek veriyorsunuz bir yandan da İzmir’den Türkiye’ye umut olmaya devam ediyorsunuz. Bu can bu bedende durdukça sonuna kadar yanınızdayım. Nerede olursam olayım, ne yaparsam yapayım sizin hakkınızı sonuna kadar koruyacağım. Bu memleket iyi, namuslu, güzel insanların yönettiği bir memleket haline gelecek. Benim görev sürem bitiyor ama bu kavga da bitmez bu sevda da” dedi.

2023/10/26/hesap-makinesi.jpg

Toplu İş Sözleşmeleri 2024 Mart

İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzde 67,07 oranında maaş zammına dair resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla mart ayının son günlerinde kamuoyunu bilgilendirirken, ülke genelindeki farkı belediyelerde çalışan personeller de maaş zamları için yapılacak açıklamaları yakından takip ediyorlar. Bu durumda, belediye personellerinin maaş zamları ve sosyal haklarındaki iyileştirmeler için önümüzdeki süreçlerde yeni duyurular belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanabilir.

Haber Editörü