Altın Fiyatları Haftaya Düşüşle Başladı

Altın Fiyatları Haftaya Düşüşle Başladı
Altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı. Gramı 2,502 TL seviyesinde işlem görüyor, ons fiyatı ise 2,378 dolardan işlem görüyor.

Altının gramı, yeni haftaya düşüşle başlayarak 2 bin 502 lira seviyesinde işlem görüyor. Cuma günü altının ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak günü bir önceki kapanışın %1,8 üzerinde 2 bin 512 liradan tamamlamıştı.

Altının Gramı Yüzde 1,8 Artış Gösterdi

Şu anda saat 09.40 itibarıyla altının gram fiyatı, bir önceki kapanışın %0,4 altında olan 2 bin 502 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4 bin 120 liradan, cumhuriyet altını ise 16 bin 400 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise şu anda bir önceki kapanışın %0,6 altında 2 bin 378 dolardan işlem görüyor.

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizlikler devam ederken, bu durum varlık fiyatlarının yön bulmasını zorlaştırıyor. Bu hafta Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve yoğun veri gündemi önemli olacak. Geçen hafta ABD'de açıklanan makroekonomik veriler, ülkede iş gücü piyasasına ilişkin karışık sinyaller vermişti.

Analizlere göre, haziranda istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde artmasına rağmen, nisan ve mayıs aylarındaki verilerdeki aşağı yönlü revizyonlar ABD iş gücü piyasasının yumuşadığına işaret ediyor. Bu durum, Fed'in faiz indirimine başlama ihtimalini güçlendiriyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, eylülde ilk faiz indirimi olasılığı %80'e çıkmış durumda.